Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Kimseye kaptırmayız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu görevden almanın peşinde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kimseye kaptırmayız" dedi.

SİYASET 08.01.2023, 18:25
2
Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Kimseye kaptırmayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt Belediyesi Proje ve Hizmet Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Kimseye kaptırmayız" dedi.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 
"Ekrem Başkan, inşaatı duran tüm metro inşaatlarını yeniden başlattı. Şimdi bakın Esenyurt'a gelecek, metro hatlarını başlatıyor. Bazen hedefinden önce de hizmete açıyor. Şimdi ona da engel çıkarmaya çalışıyorlar. Nasıl olur da biz İBB Başkanı'nı görevden alırız. Bunun arayışı içerisindeler. Şunu kimse unutmasın, Ekrem Başkan'ı kimseye kaptırmayız. Onun tek hesap vereceği yer, 16 milyon İstanbulludur. 

Belediye başkanımızın koltuğunu hazmettiler. Diğerlerinin tüm faturaları bizim belediye başkanımıza çıkarıldı. Ona rağmen belediye başkanlarımıza söyledim; 'Şikayet etmeyeceksiniz, her zorluğu aşacaksınız' dedim. Hepsi de böyle çalışıyor. Buranın bir beton ormanına dönüştürüldüğünü de biliyoruz. Kentte yaşayan birisi, çocuğunu alıp parka gitmek ister. Ama bunların hepsinin gözü dönmüş. Nerede boş bir alan gördüler, gökdelenleri diktiler. Şimdi belediye başkanımız yeşil alanları büyütmek için elinden gelen çabayı gösteriyor. Hakkında kaç taneydi başkan soruşturma? (Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a sesleniyor) 131 soruşturma açılmış. Açmazsanız namertsiniz. Alın teri dökmüşsen mesele yok. Sanmayın ki sadece Esenyurt'ta bunlar oluyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı