Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a gelebiliriz tepkisi: Palavrayla işimiz yok

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yunanistan’a “Bir gece ansızın gelebiliriz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa gidersin kardeşim. Bizim palavra ile işimiz yok.” dedi.

SİYASET 13.09.2022, 16:45
1
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a gelebiliriz tepkisi: Palavrayla işimiz yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bu haftaki grup toplantısını bugün Sakarya’da yaptı. Sakaryalı fındık üreticileri, Kılıçdaroğlu’na üzerinde altı ok bulunan fındık ağacı hediye etti.Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan’a “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da, “Şimdi gündem ekonomi ya millet perişan vaziyette ya oturuyor, ‘vay ben gelirim, bak bir gece gelirim, yok yarın sabah gelirim’. E sana davetiye mi göndersinler ya, ‘beyefendi buyur gel’ diye. Yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa gidersin kardeşim. Bizim palavra ile işimiz yok. Devlet böyle yönetilmez.” diyerek tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu'nun söz konusu açıklaması şöyle:
O adalar işgal edildiğinde elli sefer söyledim. Lozan Anlaşması’na aykırı işgal yapılıyor. Tık çıkmadı, tık. Şimdi gündem ekonomi ya millet perişan vaziyette ya oturuyor, ‘vay ben gelirim, bak bir gece gelirim, yok yarın sabah gelirim’. E sana davetiye mi göndersinler ya ‘beyefendi buyur gel’ diye. Yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa gidersin kardeşim. Bizim palavra ile işimiz yok. Devlet böyle yönetilmez. Devlet akıl ile yönetilir. Doğu Akdeniz’de Gazprom’u kurdurttu. Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail, Filistin, Mısır var, herkes var. Türkiye ile KKTC yok, niye yok? Doğu Akdeniz’in bir tarafında biz varız, öbür tarafında da Mısır var. İki büyük devlet var. Niye kavga ettik biz Mısır ile? Hangi gerekçe ile kavga ettik? Bana bir Allah’ın kulu çıkıp cevap verebilir mi? Devleti yönetemiyorlar. Yönetemedikleri için memleket bu hale geldi.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümet, kendi toprağından kaçtı, kendi bayrağını indirdi ve Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdı. Şimdi bana dönüp ‘Biz milliyetçiyiz, siz değilsiniz’ diyorlar. Allah aşkına, akıl var mı bunlarda? Biz olsak ne olurdu? Süleyman Şah Türbesi orada kalır, bayrağımız orada dalgalanırdı, gerekirse hepimiz canımızı verirdik. Bu millete sözümdür; Allah nasip eder, iktidar olduğumuzda, ilk bir hafta içinde ne pahasına olursa olsun Süleyman Şah Türbesi toprağımıza gidecek ve bayrağımız orada yeniden dalgalanacak.
Nerede olursa olsun, bayrağı ve vatanı ile sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri var. Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Bayrağımız ve vatanımız. Bu konuda her CHP’li duyarlı olmak zorundadır. Görüşler, kimlikler, inançlar farklı olabilir. Sizin göreviniz, onlara saygı duymaktır. Siyasetin konusu; kişinin çocuğu işsizse ona iş buldun mu, bulmadın mı? Memleketin durumu iyi midir, kötü müdür? Enflasyon iyiye gidiyor mu, gitmiyor mu? Siyasetin konusu budur. Siyasetin konusunu bu noktaya indirgersek her şeyi güzel yapacağız, birlikte yapacağız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı