Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt! "Korkarsanız, ezilirsiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kabine toplantısının ardından açıklamalar da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi

GÜNDEM 22.08.2022, 21:35
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili açıklamalar da bulunmuştu.
Erdoğan, uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru olduğunu dile getirerek, yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenin ise yapılacak sınavdan muaf olduğunu vurgulamıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan; "sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur." ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan'ın bu sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.
Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin! ifadelerini kullandı.
Arıca CHP lideri; "Haklarınızı almak mı istiyorsunuz, insanca yaşamak mı istiyorsunuz, mücadele etmeyi bileceksiniz. ‘Hadi ordan demeyi’ bileceksiniz. Bakın o zaman o tehditlerden nasıl dönüyorlar. 600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir! İlk atacağınız adım sendikalarınıza yönelik olsun. Bazı sendikalar bu rezaletin şakşakçısıdır. Oysa tüm güç sizin elinizdedir. En önce onları hizaya getirin.” dedi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı