Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Misak-ı Milli tepkisi: Tüccar oldun ama...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin 'Suriyelileri huzurla ülkelerine göndereceğiz' sözlerine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

SİYASET 21.07.2021, 21:40
11
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Misak-ı Milli tepkisi: Tüccar oldun ama...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün KKTC ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevaplamış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Suriyelileri huzurla ülkelerine göndereceğiz” mesajına tepki vermişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kuva-yi Milliye geleneğinden geliyorum' diyor ama bir defa Kuva-yi Milliye ruhundan haberi yok. Misak-ı Milli nedir? Neyi kapsıyor? Bunu bir öğrenmesi lazım. O 'göndereceğim' diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum.” demişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi.
Sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bizi parasıyla satın alabileceğini düşünen AB ile çetin müzakere edeceğiz dedim; Erdoğan sinirlenmiş, Misak-ı Milli'yi öğrensin demiş. Euro’lara insanımızın mahallelerini sattın sen, Misak-ı Milli kim sen kim? Tüccar oldun ama devlet adamı olmak istemiyorsun bir türlü. İnsan haklarına çok önem verdiğini iddia eden AB’ye yaptığım çağrı, yükü beraber yüklenmek üzerinedir. Bu süreci tamamladığımızda, emin olun vatandaşımız kadar Suriyeli misafirlerimiz de mutlu olacaktır. Çözüm var ey halkım, sadece Euro’lara teslim olmayacak yöneticiler eksik!”
İnsan haklarına çok önem verdiğini iddia eden AB’ye yaptığım çağrı, yükü beraber yüklenmek üzerinedir. Bu süreci tamamladığımızda, emin olun vatandaşımız kadar Suriyeli misafirlerimiz de mutlu olacaktır. Çözüm var ey halkım, sadece Euro’lara teslim olmayacak yöneticiler eksik!

İnsan haklarına çok önem verdiğini iddia eden AB’ye yaptığım çağrı, yükü beraber yüklenmek üzerinedir. Bu süreci tamamladığımızda, emin olun vatandaşımız kadar Suriyeli misafirlerimiz de mutlu olacaktır. Çözüm var ey halkım, sadece Euro’lara teslim olmayacak yöneticiler eksik! — Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) July 21, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı