Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın başörtüsü referandumu çağrısına cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü için referandum çağrısına cevap verdi.

GÜNDEM 22.10.2022, 19:05
3
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın başörtüsü referandumu çağrısına cevap
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü için referandum çağrısına cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Kanun teklifini destekle, ne referandumu…Var mı sende o cesaret?” dedi.Kılıçdaroğlu’nun Twitter paylaşımı şöyle:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Malatya’da yaptığı konuşmada, “Başörtüsü özgürlüğünü, ‘Gel, Anayasa güvencesi altına alalım’ dedim. Konu Meclis’e geldiğinde kim nasıl bir tavır içine girecek, sunacağımız teklif yeterli çoğunluk sağlanarak kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacak. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa, ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma mücadelemizi seçimden sonra da sürdüreceğiz. Hatta şunu da yapabiliriz. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin.” demişti.
“Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı