Kılıçdaroğlu'ndan İyi parti açıklaması: Havuz medyası nifak sokuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Partili Cihan Paçacı’nın açıklamaları üzerinden son dönemde yaşananlara dair açıklamada bulundu.

GÜNDEM 09.09.2021, 07:50
20
Kılıçdaroğlu'ndan İyi parti açıklaması: Havuz medyası nifak sokuyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Partili Cihan Paçacı’nın kendisine ilişkin “Tekil konuşuyor” sözleriyle alevlenen “ittifakta çatlak” tartışmalarına açıklık getirdi.
Cumhuriyet’ten İpek Özbey'e konuşan ve “İttifakta sorun yok” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Havuz medyası Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kazanacağını biliyor, acaba biz bu ittifakın içine nasıl nifak sokabiliriz diye çabalıyor. İttifakın bütün bileşenleri bu konuda son derece dikkatli” dedi.
İYİ Partili Cihan Paçacı’nın “Tekil konuşuyor” sözlerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi ortak dillendiriyoruz. Ama onun dışında her partinin kendi düşüncesi var. Hepimiz ayrı ayrı partileriz. Eğer güçlendirilmiş parlamenter sistem gibi bir konuda ortaklaşırsak yine ortak seslendiririz...” dedi.
Son günlerde sıkça kullandığı “ben” vurgusunun altında da bu sebebin yattığını söylerek ittifakı oluşturan partilerden birinin genel başkanının tüm partiler adına konuşmasının doğru olmadığını kaydeden CHP lideri, “Ben veya başka bir partinin genel başkanı, ittifakı oluşturan bütün partiler adına konuşamaz. Bu saygısızlık olur. Ortaklaştığımız konularda, elbette ortak ses çıkarmalıyız. Bunda hiçbir şüphemiz yok. Kaldı ki bu konularda, parti içerisinde yürütülen çalışmaların yanı sıra, ittifakta bulunan partiler ile de temas halindeyiz” diye konuştu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşüp görüşmediği konusundaki soryya da cevap veren Kılıçdaroğlu, “Görüşüyoruz, Sayın Akşener ile belli aralıklarla görüşüyoruz. İttifakla ilgili herhangi bir sorun yok” şeklindeki değerlendirmelerde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı