Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı: Bakan Soylu 'yanlış anladınız' dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "büyükelçi" iddiasını öne sürmüştü. Bakan Soylu'dan 'yanlış anladınız' adımı geldi.

SİYASET 12.05.2022, 12:30
2
Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı: Bakan Soylu 'yanlış anladınız' dedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerinin ardından yeni bir açıklama yayımlandı.
6'lı muhalefeti de hedef alarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir Avrupa ülkesi büyükelçisi ile gizlice görüştüğünü öne süren Soylu, “Ben bir şey söyledim; 'siz bir büyükelçiyi, birisine gönderdiniz' dedim. 'Ben göndermedim' desin Sayın Kılıçdaroğlu. Utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Ufak bir dedikodu daha vereyim, Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. 'Tayyip Erdoğan, bunu niye bu ülkeye gönderdi' diye dedikodusunu yaptınız” demişti.

İçişleri Bakanlığı, Soylu’nun dünkü sözleri üzerine yeni bir açıklama yayımlayarak konunun bazı medya organlarınca "yanlış anlaşıldığını" iddia etti.
Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarınca sanki Kemal Kılıçdaroğlu’nun AB ülkesinden bir büyükelçi ile görüşmesi şeklinde yansıtılmıştır. Sayın Bakanımız dünkü konuşmasında önceki açıklamalarında olduğu gibi Kılıçdaroğlu’nun partisindeki bir büyükelçiyi AB ülkesinden bir büyükelçiye gönderdiğini ifade etmiştir" denildi.
Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:
"Sayın Bakanımızın dünkü açıklaması aşağıdaki gibidir: Bugünlerde elçilerin hareketli olması çok normal, ben bir şey söyledim dedim ki siz bir büyükelçiye birini gönderdiniz dedim,ben göndermedim desin, bir iddia daha ortaya koyuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu çık de ki ben göndermedim. Ben tek tek konuştuğunuz cümleleri söyleyeceğim. Adnan Menderesin ruhu burada, utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Ufak bir dedikodu daha vereyim. Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. Tayyip Erdoğan bunu niye bu ülkeye gönderdi dedikodusu yaptınız. Başka bir şey söyleyeyim; ilk Cumhurbaşkanı seçilenin iki veya üç yıl gideceğini ardından yeni Cumhurbaşkanı seçmek zorunda olunduğunu konuştunuz. Daha söyleyeyim Ukrayna Rusya krizinin, savaşın ve o savaşın sonuçlarının Türkiye’nin seçimini nasıl etkileyeceğinin değerlendirdiniz. Daha ötesini söyleyeyim; sözde millet ittifakı içerisindeki bütün ayrıntıları Ali Babacan’ı nereye oturttuğunuzu, Ahmet Davutoğlu’nu nereye oturttuğunuzu, HDP’den nasıl oy alınacağını, nasıl oy devşirileceğini…Hiçbir hassasiyetiniz yok. Allah’tan bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde de bu vatana ihanet edenlere karşı içi cızlayan ve bunlar nerede konuşulmuşsa oradan nakleden insanlar var da bunlar bir vesileyle ihaneti vataniye olabilecek (Bunun tekrar altını çizerek söylüyorum) bir tabloyu burada ortaya koyabiliyorlar. Sizin ne demokrasiye ne vatana ne ortaya koyduğunuz masaya saygınız olmadığını biraz daha konuşurlarsa daha ötesini söyleyerek ortaya koyacağım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı