Kılıçdaroğlu'nun Babala TV yayınına yasak

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV yayınındaki konuşmasını yayınlamak için kurulan LED ekran, seçim kurulu kararıyla kaldırıldı.

GÜNDEM 26.05.2023, 19:40
3
Kılıçdaroğlu'nun Babala TV yayınına yasak
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV yayınındaki konuşması, LED ekran üzerinden yayınlanması planlanmasına rağmen, AKP İlçe yöneticisinin başvurusu sonucu Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu tarafından yayının engellenmesi kararı alındı. Seçim Kurulu, yayını "propaganda" olarak değerlendirerek LED ekranın kaldırılmasına hükmetti. CHP ve İYİP'li üyeler, yayının propaganda içermediğini savunarak karara itiraz etti. İtirazlar kabul edilmedi ve Antalya İl Seçim Kurulu da CHP'nin itirazını reddetti.
İlçe Seçim Kurulu'nun kararında, "plakalı reklam aracının seçim sonuçlanıncaya kadar propaganda yasakları kapsamında propaganda yayınlarının yasaklanmasına ve ruhsat sahibine Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla bilgi verilmesine" karar verildiği belirtildi.
CHP ve İYİP'li üyeler karşı çıkarak söz konusu yayının sadece bilgilendirme amacıyla kullanıldığını ve seçime yönelik bir propaganda enstrümanı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ettiler.
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın montajlanmış görüntülerle bir seçim kampanyası yürüttüğünü söyleyerek gerçeklerin önemine vurgu yaptı ve "Gerçeğin ne kadar ürkütücü olduğunu bir kez daha gördük" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı