Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışına AKP'den jet destek! Razıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü için kanun teklifi’ çıkışına AKP'de jet destek geldi. AK Partili isim kendilerinden kopya çekildiğini belirtip 'razıyız' açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 03.10.2022, 22:40
5
Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışına AKP'den jet destek! Razıyız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı ‘başörtüsü için kanun teklifi’ çıkışına AK Parti’den ilk destek geldi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün gündüz saatlerinde saat 21.00’da yapacağı açıklamaya dikkat çekerek, “Hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!” demişti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 3.3 dakikalık videosunda “Başörtüsü yarasını sonsuza kadar kapatacak kanun teklifini yarın TBMM'ye sunacağız, bakalım Saray'ın tutumu ne olacak...” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun söz konusu bu çıkışına AK Parti’nin yerel düzeyde kurucu üyelerinden olan ve çeşitli görevler üstlenen Av. Latif Cem Baran destek verdi. Kılıçdaroğlu’nun videosunun altına yorum yapan Baran, “Bunu da benden kopya çektiniz. Doğru yola gelin de razıyız kopyaya.” notuyla yakın zamanda TV42'de yaptığı konuşmanın videosunu paylaştı. AK Partili Latif Cem Baran söz konusu yayında, “Anayasanın 24. maddesindeki din ve vicdan hürriyeti başlıklı kısmında bir değişiklik yapmak gerekiyor. Ya da bir ek sunmak gerekiyor. Bu nedir? Ahlaka, genel ahlaka muğayir olmadıkça örf ve adete aykırı olmadıkça kıyafet serbesttir. Bu manada bir cümlenin eklenmesi bu işin korunmasını, bu işin hukuki manada teminat altına alınmasını sağlayacak kolaylaştıracaktır.” demişti. 
Samimiyet turnusolu bu demişti! Kılıçdaroğlu'ndan kılık kıyafet adımı

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı