Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan yorumu korkuttu: Siyasi cinayetler...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dur bakalım daha başınıza neler gelecek" sözleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 08.10.2021, 14:00
2
Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan yorumu korkuttu: Siyasi cinayetler...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Mersin'de düzenlediği “Büyük Nakliye Buluşması” kapsamında bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te grubu bulunan partilere yeni Anayasa metinlerini hazırlamak ve görüşmek için yaptığı çağrıya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Biz, hiçbir zaman iktidarla bir anayasa değişikliği için masaya oturmayacağız. Oturduğunuz andan itibaren otoriter yönetime meşruiyet kazandırmış oluyorsunuz. Onların bizimle oturup anayasa değişikliğini görüşebilmeleri için önce iradelerini kamuoyuna deklare etmeleri lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmaya neden olan "Dur bakalım daha başınıza neler gelecek" ifadesini, "Çok tehlikeli bir cümle" olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Gerilimden kaçınmak lazım. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, bir gerilim olmaz. 'Siyasi cinayetler...' Böyle kaygılarım var. Erdoğan'ın bizzat kendi ifadeleridir. ‘Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi" diye konuştu.

Erdoğan'ın iktidarda kalması için her yolu deneyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. İşin Türkçesi bu. Gitmemek için her yolu deneyecektir. Çünkü iktidardan gitmenin kendisi için maliyetinin ne kadar ağır olduğunu görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı