Kılıçdaroğlu'nun 'Muhatap HDP' sözüne İYİ Parti'den dikkat çeken cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İmralı meşru bir organ değil. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz." sözlerine İYİ Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

SİYASET 21.09.2021, 11:30
20
Kılıçdaroğlu'nun 'Muhatap HDP' sözüne İYİ Parti'den dikkat çeken cevap
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Bay Kemal ve İttifakları” adlı belgeseli ilk bölümünde, “Devlet dediğiniz kurum gayrı meşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan, bunu yaptı. Devleti İmralı (Öcalan) ile muhatap kıldı mesela. İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den gelmişti. Temelli, “Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır.” demişti. 

CHP ile birlikte Millet İttifakı'nda yer alan İYİ Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında, İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu’nun açıklamasına yer verdi. 
Musavat Dervişoğlu'nun “HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir” dedi.
Ayrıca Dervişoğlu, Kılıçdaroğlu’nun "İmralı’yı gayrı-meşru olarak görmesini anlamlı bulduğunu ve desteklediğini" belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı