“Kimse endişe etmesin!”

CHP ve MHP, TBMM Grup Toplantısı’nı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı tarafından açıklanan hükümet programının, “Demokrasi tarihinde bir ilk” olduğunu söyledi.

GÜNDEM 01.02.2023, 04:35 01.02.2023, 17:15
3
“Kimse endişe etmesin!”

CHP ve MHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın açıkladığı hükümet programına değinirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık meselesine geniş yer verdi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın hazırladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin, “Demokrasi tarihinde bir ilk” olduğunun altını çizerek, “Altı lider bir araya geldik ve devlet için bir beka sorunu haline gelen tek adam rejimini değiştirip bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bir araya geldik. Cumhuriyet tarihinde altı lider bir araya gelip 2300’ün üzerinde var olan sorunlara tek tek çözüm üretiyorsa ve bunu oy birliği ile yapıyorsa Türkiye’nin geleceği aydınlıktır, kimse endişe etmesin” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete yapılan zamlara rağmen açlık sınırının altında kaldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Alın terinin bu kadar ucuzlatıldığı, insanların açlık sınırının altında maaş almaya mahkûm edildiği bir tek adam rejimi var. Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında maaş almayacağı bir düzeni inşa etmektir” dedi. Kılıçdaroğlu, “çetelere savaş açmadan önce” bu konuda uyarılar aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Devletin hazinesinden çalınan paranın 418 milyar dolar olduğunu saptayınca suikast tehditleri gelmeye başladı. Ben korktum mu? Vız gelir tırıs geçer. Bay Kemal asla ve asla geri adım atmaz!”

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı tartışmalarıyla ilgili, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı bal gibi, buz gibi yasaya uygundur, Anayasa’ya uygundur, ahlâken ve hukuken de meşrudur” dedi. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından ülkücülerin bıyıklarını kesip MHP’den ayrılmalarına ilişkin olarak, şunları kaydetti: “Bıyığını kesip ayrılanlar varmış, manen aramızda olmayanlarla zaten ilgilenecek değiliz. Hiç olmayanların yokluğundan da şikâyet edecek değiliz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı