'Kiralara üst sınır getirilsin' kampanyası!

Kiraların oldukça yüksek oranlarda artmasına tepki gösteren vatandaşlar Change.org’da ‘Kiralara üst sınır getirilsin’ kampanyası başlattı.

EKONOMİ 18.09.2021, 12:25
15
'Kiralara üst sınır getirilsin' kampanyası!
Türkiye genelinde kiraların oldukça yüksek oranlarda artmasına tepki gösteren vatandaşlar Change.org’da ‘Kiralara üst sınır getirilsin’ kampanyası başlattı.
“Kiralık konut fiyatları son bir yılda çok hızlı bir yükselişe girdi. Pandemi koşullarında yaşamak git gide zorlaşırken, maaşlara yapılan zamlar enflasyon karşısında hızla erdi. Yurttaşlar büyük istihdam ve gelir kayıpları yaşarken başta İstanbul, İzmir, Eskişehir gibi büyükşehirler olmak üzere son birkaç aydır ortalama kiralar asgari ücret sınırlarına dayandı. Gün be gün artan kiraların temel gerekçesi konut kiralama ve satışının tamamen ‘serbest piyasanın insafına’ bırakılmasıdır. Barınmanın kamusal bir hak olduğunu hatırlatıyoruz” ifadeleri kullanılan kampanyaya kısa sürede 75 bin kişi imza attı.
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, serbest piyasa ekonomisinde kiralara üst sınır getirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, ''Kalkıp kimseye ‘Sen malını şu fiyata sen bu fiyata ver’ diyemezsiniz. Neye göre üst limit koyulacak? Ancak devlet tarafından daha farklı önemler alınabilir. Ev sahiplerinin 5 yıl sonunda kira tespit davası açma hakları var. Ev sahibi 5 yılın sonunda günün koşullarına uygun kira düşük diye dava açıp gün koşullarına uygun zam isteyebiliyor. 10’uncu yılın sonunda, size evden tahliye ettirme hakkına sahip. Herhangi bir sebep göstermeden tahliye davası açıyor'' dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı