Kırklareli’ye deprem göçü! İstanbullular göç etmeye başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem endişesi yaşayan çok sayıda İstanbullu vatandaş, deprem riski az olan Kırklareli’ye göç etmeye başladı.

GÜNDEM 08.03.2023, 04:35
8
Kırklareli’ye deprem göçü! İstanbullular göç etmeye başladı
Kahramanmaraş ve 10 ilde yaşanan deprem, endişeleri beraberinde getirdi. Muhtemel İstanbul depremi son zamanlarda bir kez daha gündeme geldi. Deprem endişesi yaşayan İstanbullular, alternatif arayışlara yöneldi. Fay hattına uzaklığı ve deprem riski az olduğu ifade edilen Kırklareli’nde arsa ve ev almaya ya da kiralamaya başladı.
Gayrimenkul Satış Temsilcisi Özgür Gömlekli, Kırklareli’nin 4. derece deprem bölgesinde yer almasından dolayı deprem endişesi olan İstanbulluların kente göç etmeye başladığını belirterek “Kırklarelimizin 4. derece deprem bölgesinde yer almasından dolayı güvenilir şehirler arasında yer almıştır. Bundan dolayı da özellikle İstanbul ağırlıklı gayrimenkul taleplerinde ve kiralık daire taleplerinde ciddi oranda artışlar gözlemlemekteyiz” dedi.

Gömlekli, gayrimenkul sahiplerinin fiyatları makul seviyede tutmaya davet ederek, “Bu durumdan dolayı zaman zaman yüksek kira ücretleri talep edilmekte, ister istemez ev sahibi ve kiracılar arasında gerginlikler yaşanmaktadır. Kırklareli’ndeki gayrimenkul sahiplerine çağrımız bu yüksek fiyatlardan dolayı biraz daha vicdanlı davranmaları burada makul seviyelerde fiyatları tutmaları. Şu anda şehrimizde kiralık daireler yok denilecek kadar az seviyede” diye konuştu.
Kırklareli’nin öğrenci şehri olduğunu vurgulayan Gömlekli, bir an önce yeni yerleşim alanları oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Kırklareli’nde bu göçün daha da artacağı öngörüsüyle yeni yerleşim merkezlerinin oluşturulması ve bunların alt yapılarının ivedilikle sağlanmaya başlanması ciddi anlamada öneme arz etmektedir. Kırklareli bir anlamda da öğrenci şehridir. Şu anda üniversitemizin kapalı olmasından dolayı şehrimizde öğrencilerimizin olmamasına rağmen ciddi anlamda bir talep vardır. İlerleyen dönemde üniversitemizin açılmasıyla beraber bu denge daha da bozulacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı