Kırmızı et fiyatı yine zamlandı!

Kırmızı et fiyatı Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zamlanırken et fiyatındaki artış devam ediyor. Öte yandan İstanbul'da geçen ay 17 kasap kapandı.

EKONOMİ 02.08.2022, 08:10
1
Kırmızı et fiyatı yine zamlandı!
Kırmızı et fiyatı Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zamlanırken sektör temsilcileri, zammın devam ettiğini belirtiler.
Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanlarla birlikte bollaşan etin fiyatında duraklama beklenmesine rağmen yükselişi devam ediyor. Fiyat artışının bayram sonrasında da devam ettiğini kaydeden İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, “İstanbul’da et fiyatı kalitesine ve bölgeye göre değişiyor. Sığır etinden kıymanın ortalama fiyatı 160 ile 200 lira, danada ise 130 ile 160 lira arasında. Şu an toptanda kilosu 98 ile 104 lira olan karkas etin bize maliyeti 140 lirayı buluyor” dedi.

Dünya gazetesinden Mehmet Hanifi Gülel’e açıklamalarda bulunan Tüfekci, kasapların işlerinin çok durgun olduğunu ve sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını belirtti.
"Biz esnaf olarak fiyatların geri geleceğini tahmin ediyoruz. Ama bu et çokluğu ve hayvan varlığından değil. Maalesef iş yapamamaktan dolayı olacak." diye konuşan Tüfekci, "Şu an en büyük sıkıntımız elektrik gideri. Yüksek elektrik faturaları kira bedellerini geçti. Hiç değilse bizim gibi küçük esnafa ayrı bir fiyat politikasının uygulanması için TESK Başkanımız Bendevi Palandöken de bu yönde talepte bulundu" açıklamasında bulundu.
İstanbul’da haziran 17 kasabın kapandığını söyleyen Tüfekçi, açılan kasap sayısının ise beş olduğunu bildirdi. Açılan ve kapanan kasap sayısının her ay neredeyse aynı seviyede devam ettiğine dikkat çeken Tüfekci, "Şu anda esnafımız zarar ediyor. Çünkü sattığı malı yerine koyamıyor. Yaz döneminden dolayı esnafımızın satışları yüksek fiyatlar ve Kurban Bayramı’ndan dolayı yüzde 60’nın işi düşmüş durumda. Ama girdilerimiz buna rağmen yine artıyor" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı