KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye'nin duruşu hepimize güç vermektedir

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti’nin duruşu hepimize güç vermektedir ve barışın da teminatıdır. Çünkü caydırıcı bir güçtür" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 22.10.2022, 00:10
10
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye'nin duruşu hepimize güç vermektedir
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve ULAK Haberleşme Yönetim Kurulu Başkanı sayın Dr. Celal Sami Tüfekci ile ULAK Haberleşme Genel Müdürü sayın Zafer Orhan’ı kabul etti.
KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "1974 öncesinde başlayan savunma sanayisine yönelik alınan tedbirler ve yeni çalışmalar çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin duruşu hepimize güç vermektedir ve barışın da teminatıdır. Çünkü caydırıcı bir güçtür" denildi.
Kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğe kavuşmasıyla Kıbrıs'ta yeni bir dönemin başladığını belirten Tatar, Doğu Akdeniz'de bir Türk devleti olarak ulusal çıkarlarının korunması ve sürdürülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, bütün bunların başarılmasının, yapılan projelere bağlı olduğunu anlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü:
"1974 öncesinde başlayan savunma sanayisine yönelik alınan tedbirler ve yeni çalışmalar çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin duruşu hepimize güç vermektedir ve barışın da teminatıdır. Çünkü caydırıcı bir güçtür. Biz burada yıllardan beri büyük bir mücadele içerisindeyiz. KKTC’de, farklı ürünlerin daha fazla değer görmesi ve sanayi sektörüne kadar gidecek bir kalkınma süreciyle KKTC, büyük bir aşama kaydetmiştir. Kıbrıs Türk halkı da kendi geleceğini tayin etme hakkına sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.
Tatar, Anadolu'nun kopmaz bir parçası olarak özgürce bu topraklarda var olabilmenin kendileri için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı