KKTC'de protokol krizi yaşandı, İYİ Parti heyeti töreni terk etti

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıldönümü törenlerinde protokol krizi yaşandı. Ersin Tatar'ın davetlisi olarak KKTC'ye giden İYİ Parti heyeti töreni terk etti.

SİYASET 20.07.2021, 16:45
13
KKTC'de protokol krizi yaşandı, İYİ Parti heyeti töreni terk etti
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. Yıldönümü dolayısıyla, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak Lefkoşa’daki törene, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i temsilen, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanvekili Cihan Paçacı ve Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu katıldı.
Tören alanındaki protokol sıralarında en arka sırada yer ayrıldığını gören İYİ Parti heyeti, bu uygulamanın nedenini sordu. KKTC yetkilileri protokol sıralarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafirlerine ayrıldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir grup misafiriyle gittiği törendeki bu uygulamanın protokol teamüllerine aykırı olduğunu belirten İYİ Parti heyeti töreni terk etti.
Cihan Paçacı ve İsmail Tatlıoğlu alandan ayrıldıktan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek Türkiye’ye döndü.
Cihan Paçacı ve İsmail Tatlıoğlu yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak, Türk tarihinin anlamlı bir gününün kutlamasına katıldık. Ancak, Ak Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin, teamülleri yok sayan şımarıklığına, Lefkoşa’da da tanıklık ettik. Devlet işleri ve uluslararası ilişkiler, belli teamüllerle, belli gelenekler üzerine bina edilir. Bu şımarıklık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir siyasi partiyi ve onun saygıdeğer Genel Başkanı’nı, protokolde yok sayacak kadar ileri gitmiştir. Bu durumda bize düşen, bu çirkin davranışı protesto edip, alandan ayrılmak olmuştur. Büyük “Mücahit” sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret edip, duamızı ederek, görevimizi yerine getirip, Ankara’ya dönüyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı