KKTC'deki yangına sağanak yağış yetişti

KKTC'de 21 Haziran'dan bu yana orman yangının devam ettiği Mersinlik bölgesinde gece yarısı itibarıyla başlayan sağanak alevleri söndürdü.

DÜNYA 25.06.2022, 04:25
1
KKTC'deki yangına sağanak yağış yetişti
KKTC'nin Mersinlik, Ağıllar, Ardahan ve Topçuköy köylerinde ve çevresinde 21 Haziran'da başlayan yangın, yaklaşık 20 bin dönümlük bir alanda etkili olması sonrasında sevindiren bir olay yaşandı.
Orman yangınlarının ardından sağanak yağışın görülmesi KKTC'lileri sevindirdi.
Bölge halkı, yetkililer ve yangın söndürme çalışmalarına katılanlar tarafından sevinçle karşılerken Lefkoşa ve Girne'de de sağanak yağış görülmesiyle çeşitli noktalarda görülen alevlerin söndüğünü belirtti.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, "Tatlusu'da yangının yayılmasını engellemek ve söndürmek için Kriz Merkezi'nin toplandığı Zambak tatil köyünde yağmurun yağması ile yangının söndüğü haberi bizleri çok mutlu etmiştir. Hepimize geçmiş olsun, olağanüstü şartlarda söndürme çalışmalarına katılan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Havadan ve karadan müdahaleyle kısmen kontrol altına alınan alevler, şiddetli rüzgarla birlikte parlayarak yeni yangınlara yol açmış, yangın tam olarak kontrol altına alınamamıştı.
Yangın söndürme çalışmalarına destek için başta Türkiye olmak üzere bazı ülkelerden yangını söndürme desteği gelmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı