Knorr tavuk suyu bulyon üç kağıtçılığı! Türkiye'ye bunu layık gördüler

İngiltere ve Hollanda merkezli Unilever tarafından 2000 yılında satın alınan Almanya merkezli Knorr tavuk suyu bulyon ve et suyu bulyon ürün içeriği ile İngiltere’deki ürünlerin içeriği aynı değil.

EKONOMİ 22.11.2021, 11:40
38
Knorr tavuk suyu bulyon üç kağıtçılığı! Türkiye'ye bunu layık gördüler
Kadınlar tarafından yemeklere tat vermek için kullanılan Knorr marka bulyonların içeriği ile İngiltere’de aynı marka, aynı ürünlerin içeriği arasında 500 kat fark olduğu iddia edildi. Sosyal medya platformu Twitter’da “Gıda Dedektifi” isimli hesap tarafından paylaşılan Knorr Tavuk Suyu Bulyon ve Knorr Et Suyu Bulyon ürünlerinin içeriği görenleri şaşırttı.
Gıda Dedektifi isimli Twitter hesabından “Soran olursa ikisi de tavuk bulyon dersiniz! İngiltere'de %4 tavuk içeriği bulunan tavuk bulyon, Türkiye'de %0,05 yani Onbinde 5 tavuk içeriğiyle satılıyor. İngiltere'deki ürün MSG içermiyorken, Türkiye'de aroma arttırıcı olarak MSG ve türevleri yer alıyor.” ifadeleriyle Knorr Tavuk Bulyon ürünün görseli paylaşıldı.
Türkiye’de satılan aynı marka aynı ürün arasında farklı ortaya koyan Gıda Dedektifi, ikinci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Konuya ilişkin Knorr Türkiye tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. 
MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat Türkiye’de “Çin tuzu” diye de biliniyor. Peki, MSG zararları nelerdir? Hürriyet'in 14 Eylül 2020 tarihli haberinde görüşlerine yer verilen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan’ın şunları söylüyor:
“Aynı marka, aynı ürün; Aradaki fark bu sefer 500 kat! Knorr markasıyla satılan et suyu bulyon İngiltere'de %5 oranında dana eti ve yağ içeriyorken, Türkiye'de bu oran %0,01 yani sadece Onbinde 1'dir. İki üründen Türkiye'de üretilen versiyonda MSG bulunmaktadır.”
“Yapılan araştırmalar, MSG’nin beden, özellikle sinir sistemi için toksik bir madde olduğunu, nörolojik hastalıklara yol açabileceğini göstermiştir. Örneğin, Alzheimer ve Parkinson, baş ağrıları, yüz, boyun, ense ve kollarda yanma ile ortaya çıkan nöbetlere ve bulantı, çarpıntı, nefes darlığı şikayetlerine yol açabileceği söylenmektedir. Alerjileri tetikleyebileceğini söyleyen kaynaklar bulunmaktadır. Deney hayvanlarında yapılan çalışmalarda, özellikle yüksek doz MSG’nin (2,5 g/kg/gün) öğrenme hızını yavaşlatabildiğini, bunun yanında anksiyete ve depresyonla ilişkilendirildiği gözlenmiştir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı