Son Dakika

Koç Üniversitesi'nden öğrencilere tehdit: 'İmzanızı çekmezseniz...'

Koç Üniversitesi doktora öğrencileri için oluşturulan "tek odalı" yurtlar daha sonra "paylaşımlı" olarak kullanılacağı duyurulmasının ardından asistanlık görevinden istifa etmeleri sonrası "bursları k

GÜNDEM 10.09.2022, 23:05
Koç Üniversitesi'nden öğrencilere tehdit: 'İmzanızı çekmezseniz...'
Koç Üniversitesi doktora öğrencileri için oluşturulan "tek odalı" yurtlar daha sonra "paylaşımlı" olarak kullanılacağı duyurulmasının ardından asistanlık görevinden istifa etmeleri sonrası "bursları keseriz" tehdidinde bulundu.
Koç Üniversitesi'nde doktora öğrencileri için oluşturulan "tek odalı" yurtlar daha sonra "paylaşımlı" olarak kullanılacağı duyurulmasının ardından, doktora öğrencileri asistanlık görevlerini bırakmak istedi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Atilla Gürsoy ise imzasını geri çekmeyenlerin bursunun kesileceğini söyledi.
Koç Üniversitesi’nde kendilerine taahhüt edilen tek kişilik odaların okulun açılmasına üç hafta kala ‘paylaşımlı’ yapılmasına karşı çıkan doktora öğrencilerinin bursu tehlikede. Üniversite, ilk olarak derslerin başlamasına 20 gün kala üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan öğrencilere ‘yurt imkânı sağlayamayacaklarını öngördüklerini’ açıkladı. Yurtsuz kalan öğrencilerin tepkisi üzerine okul yönetimi, İstanbul dışından gelen öğrencilere yurt sağlanacağını bildirdi.
Diken'de yer alan habere göre, bu kez de doktora öğrencilerinin odalarına müdahale geldi. Yönetim, doktora öğrencilerine taahhüt ettiği tek kişilik odaları okulun başlamasına üç hafta kala ‘paylaşımlı’ yapmaya karar verdi. Bunun üzerine doktora öğrencileri dün, çözüm gelmemesi halinde asistanlık görevlerini bırakacağını duyurdu. İmzaladıkları dilekçeyi yönetime bizzat vermek isteyen öğrenciler güvenlik tarafından engellendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı