Kolin’e bir ihale daha!

İktidarın ‘gözde‘ şirketlerinden olan Kolin’e bir ihale daha verildi.

EKONOMİ 07.07.2022, 07:55
6
Kolin’e bir ihale daha!
Kolin’e bir ihale daha verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün Çanakkale’deki 18 Mart Çan Termik Santralı için açtığı ’20 bin ton kireçtaşı alımı’ ihalesi, Kolin grubunun şirketlerinden Cenava İnşaat Madencilik ve Ticaret A.Ş.’ye verildi.
Diken'den Bilal Çelik'in haberine göre, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet, AKP’nin iktidara gelmesiyle dev kamu ihaleleri alarak zenginleşen Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu’nu her fırsatta gündeme getiriyor. Muhalefetin ‘beşli çete’ olarak nitelediği grup, kamu ihaleleriyle zenginleştikçe, doğayı ve kaynakları hor kullanmak veya yok etmekle eleştirilerin odağında.
Bu şirketlerden Kolin’e bir ‘adrese teslim’ ihale daha verildi.
Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesindeki 18 Mart Çan Termik Santralı İşletmesi Müdürlüğü, ’20 bin ton kireçtaşı alımı’ ihalesi açtı.
Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulan ihale ‘istisna’ usulüyle düzenlenirken, sadece Cenava İnşaat Madencilik ve Ticaret A.Ş. girerek 8 milyon 300 bin TL’ye aldı.
İhaleyi tek başına girerek alan Cenava A.Ş.’nin yönetim kurulu tanıdık isimlerden oluşuyor. Söz konusu şirketin yönetim kurulu, AKP iktidarında aldığı kamu ihaleleriyle devleşen şirketlerden Kolin İnşaat’ın sahiplerinden oluşuyor.
Caneva’nın yönetim kurulu şöyle:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı