Kolombiya'nın yeni lideri Petro bugün yemin töreniyle göreve başlıyor

Kolombiya'da 19 Haziran'da yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerini kazanan Gustavo Petro, Bogota'da kent meydanında bugün düzenlenen törenle göreve başlıyor.

GÜNDEM 07.08.2022, 18:45
1
Kolombiya'nın yeni lideri Petro bugün yemin töreniyle göreve başlıyor
Kolombiya'da Devlet Başkanı seçilen Gustavo Petro bugün düzenlenen yemin töreniyle göreve başlamaya hazırlanıyor.
Petro, yemin töreni öncesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada kabinesinde yer alan bazı isimlere yer verdi. Buna göre, Yüksek Mahkeme üyesi Néstor Osuna'nun Adalet Bakanı olarak göreve başlaması bekleniyor. 
Başkent Bogota'da kent meydanında yapılacak yemin törenine aralarında Güney Amerika ülkelerinin de olduğu birçok uluslararası üst düzey isim davetli olarak katılıyor. Davetliler arasında yer alan İspanya Kralı VI. Pelipe de törene katılmak için başkent Bogota'ya gitti.
Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, yemin töreninde Devlet Başkanı'na Simon Bolivar'ın kılıcının takdim edilmesi ve barış güvercininin uçurulması gibi sembolik öğeler yer almayacak.
Petro'nun basın danışmanı Marisol Rojas ise AP'ye yaptığı açıklamada, yemin töreniyle ilgili "Tüm yaşam biçimlerine saygı duyulan yeni bir yönetimin ilk adımı" yorumu yaptı, "Petro'nun Kolombiya halkının baş kahramanı olmasını" temenni ettiklerini ifade etti. 
Kolombiya'da sol ittifak Tarihsel Pakt'ın adayı Petro, 19 Haziran'da yapılan seçimlerle sağcı Ivan Duque iktidarına son verecek tarihi oy farkıyla Devlet Başkanı seçilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı