Kontenjan artırılırsa sıkıntı olabilir

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Eğitim Fakültesi Dekanları Değerlendirme Toplantısı’nda, eğitim fakültelerinin dekanları ile bir araya geldi.

GÜNDEM 11.09.2022, 04:35
3
Kontenjan artırılırsa sıkıntı olabilir
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde eğitim fakültesi dekanları ile bir araya geldi… Toplantıda kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekildi…
MEB Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Eğitim Fakültesi Dekanları Değerlendirme Toplantısı’nda, eğitim fakültelerinin dekanları ile bir araya geldi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, MEB ve eğitim fakülteleri 4 alanda işbirliği yapacağını belirterek, “Lisansüstü eğitim yapan öğretmenlerin sayısının artırılması, yeni programların açılması ve mevcut kontenjanların artırılması ile bakanlığın bu talebini yerine getirmeye çalışabileceklerini” ifade etti. Açıklamada yer alan kontenjan arttırma talebi eğitim fakülteleri baz alınacak şekilde ise atama bekleyen öğretmenlerin artmasına neden olacağı için tepkiye neden oldu.

Her yıl yüz binlerce öğretmen adayı eğitim fakültelerinden mezun olmaya devam ediyor. Her sene buna ek olarak atama bekleyen öğretmen sayısı ise artmaya devam ediyor. Yaklaşık 800 bin öğretmenin atama beklediği tahmin edilirken, kamuda öğretmen açığı ise ücretli öğretmenlik ile kapatılmaya çalışılıyor. Atama bekleyen öğretmenler her sene yapılan atamanın öğretmen açığını kapatacak şekilde olmasını talep ederken, eğitim fakültelerinde yapılacak bir kontenjan artışının ise atama bekleyen öğretmen sayısını içinden çıkılmaz bir hale getireceği ifade ediliyor.

Eğitim fakülteleri ile MEB arasında yapılacak işbirliği ile ilgili açıklama yapan Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş’ün kontenjan artışı ile ilgili ifadelerine ilişkin konuşan Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Eğitim fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının arttırılmasına yönelik bir çalışma hatalı bir hareket olur. Atama bekleyen öğretmen sayısının azalması gerekirken daha fazla artmasına neden olur. Bahse konu olan kontenjan artışı eğer yüksek lisans eğitimleri ile ilgili olarak gerçekleştirilecekse bu doğru bir karar olacaktır. Kariyer Basamakları ile ilgili yapılan düzenleme de birçok öğretmene fayda sağlayabilir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı