Son Dakika

Kontrollü olarak yıkılan minare nedeniyle bir işçi yaralandı

Adana'daki depremde hasar gören cami minaresi kontrollü olarak yıkıldı ancak düşen parçalar bir işçinin yaralanmasına sebep oldu.

GÜNDEM 02.03.2023, 21:25
2
Kontrollü olarak yıkılan minare nedeniyle bir işçi yaralandı
Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 6 Şubat günü yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 11 şehri etkileyerek birçok can kaybına ve yapısal hasara neden oldu. Depremin etkisi, Adana’da da hissedildi ve 13 binanın yıkılmasıyla birlikte 200 binanın ağır hasar almasıyla sonuçlandı.
Yaşanan depremde en fazla hasar alan yapılar arasında camiler yer alıyor. Adana’da bulunan bin 474 caminin yedisinin minaresi, depremde kendiliğinden yıkıldı. Ayrıca 150 cami minaresi de hasar gördüğü için tehlike oluşturmaya başladı. Bu sebeple, minareler tek tek kontrollü şekilde yıkılmaya başladı. Ancak bir minarenin yıkımı sırasında, minareden kopan parça bir işçinin yaralanmasına neden oldu.
İşçinin yaralanması sonrasında, yanındaki arkadaşları hızla yardımına koştu ve işçi hastaneye kaldırıldı. Yıkımdan sonra, ortaya çıkan toz bulutu ve yıkım anları, cep telefonu kameraları tarafından anbean kaydedildi. Bu görüntüler, depremde yaşanan yıkımın etkisini gözler önüne serdi.
Deprem sonrası camilerde meydana gelen hasar, Adana'da yaşayan vatandaşlar arasında üzüntüye neden oldu. Yetkililer ise, hasarlı cami minarelerinin kontrollü bir şekilde yıkılmasının, daha fazla can ve mal kaybının önüne geçmek için önemli olduğunu belirttiler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı