Konuşmuyor yapıyor! Millî Görüş üretti, üretmeye devam ediyor

Ülkemizde üretimin mimarı olan Millî Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’nin toprakla buluşturduğu tohumlar meyve verdi. 

GÜNDEM 23.08.2022, 07:25 23.08.2022, 17:46
3
Konuşmuyor yapıyor! Millî Görüş üretti, üretmeye devam ediyor

Türkiye’nin teminatı olan Saadet Partisi, Anadolu topraklarının kültür hazinelerini birçok alanda olduğu gibi tarımda da korumaya çalışıyor. Ortaya koyduğu tarım ve hayvancılık projeleriyle dikkat çeken Saadet Partisi, geçtiğimiz yıl “ata tohumu” paylaşım kampanyası başlatmıştı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından dağıtılan 1 milyon ata tohumu toprakla buluştu ve bereketli Anadolu toprağından ilk ürünler alındı.
Türkiye’nin kendi insani ve ekonomik gücü ile kalkınabileceğine inanan ve bunu geçmişte icraatlarıyla ortaya koyan Millî Görüş ve siyasi temsilcisi Saadet Partisi, ülkenin öz değerlerini koruyarak ve arkasına tarihinin verdiği kuvveti alarak elini taşın altına koymaya devam ediyor. Bu kapsamda ülkemizde ata tohumunun kaybolmaya yüz tuttuğu, tarımın bitme noktasına geldiği bir dönemde 1 milyon ata tohumunu verimli Anadolu toprağıyla buluşturup yerli tohumla üretim yapmayı başardı. Saadet Partisi’nin üretime dönük bu somut adımı, umarız ki ülkemizi yöneten idarecilere de örnek teşkil eder.

Detayları merak edilen “ata tohumu” projesine ilişkin gazetemize konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Ata tohumu projesi ülkemizi bizden sonraki nesillere bulduğumuzdan daha iyi bırakmak üzere, ‘Nesilden nesle en büyük armağan’ düsturuyla başlatmış olduğumuz bir projedir. Geçtiğimiz yıl İstanbul İl Başkanlığı olarak bir milyon tohumu vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hediye ettik. İstanbul ve Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretme merkezleri oluşturduk. İnşallah önümüzdeki ekim dikim sezonunda tüm Türkiye’ye bu tohumları ulaştırmayı hedeflemekteyiz” dedi.
Türkiye’nin teminatı olan Millî Görüş, Anadolu topraklarının kültür hazinelerini birçok alanda olduğu gibi tarımda da korumaya çalışıyor. Ortaya koyduğu tarım ve hayvancılık projeleriyle dikkat çeken Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda ‘ata tohumu’ paylaşım kampanyası başlatılmıştı. Her geçen gün yoğun ilgi gören projeyle toprak, çevre ve doğanın korunması amaçlanıyor. Geçtiğimiz gün 6’lı masa toplantısına ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasi parti liderlerine ata tohumu projesiyle elde edilen ürün sepetleri hediye etmişti. Detayları merak edilen ‘ata tohumu’ projesine ilişkin Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘Ata tohumu’ tohumu projesini neden başlattıklarını anlatan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Ata tohumu projesi ülkemizin ürün çeşitliliğini korumak, doğallığı ve doğayı bizden sonraki nesillere bulduğumuzdan daha iyi bırakmak üzere ‘Nesilden nesle en büyük armağan’ sloganıyla başlatmış olduğumuz bir projedir. Geçtiğimiz yıl İstanbul İl Başkanlığı olarak bir farkındalık çalışması olarak ‘ata tohum’ paylaşım kampanyası düzenleyerek bir milyon tohumu vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hediye ettik. Konunun önemi ve gelen taleplerin çokluğu üzerine İstanbul ve Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretme merkezleri oluşturduk. İnşallah önümüzdeki ekim dikim sezonunda tüm Türkiye’ye bu tohumları ulaştırmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı. 

Ömer Faruk Yazıcı, projenin amacını ve ulaştığı boyutları işaret ederek, “Anadolu’da bulunan birçok sebze türünün çeşitlerinin neslinin tükenmekle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Domatesin, biberin ve diğer tarım ürünlerinin yüzlerce çeşidi olmasına rağmen tarım alanında küresel ölçekte birkaç firma piyasadaki çeşitleri 3-5 ile sınırlandırmış ve bu çeşitlerin tohumlarını temin hususunda kendilerine bağımlı hale getirmişlerdir. Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda yaygın hale gelen GDO’lu, hibrit veya tek tip tohumun mecbur kılınması birçok sağlık sorununa, gıdada bağımlılığa ve açlığa neden olmaktadır. Bu yüzden atalık tohumları kullanmak oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Yazıcı, “Millî Görüş, Türkiye’nin kendi insani ve ekonomik gücü ile kalkınabileceğini, öz değerlerini koruyarak ve arkasına tarihinin verdiği kuvveti alarak daha hızlı adımlarla yürüyebileceğini savunur. Bu anlamda biz tarımda dışarıya bağımlı olmak istemiyoruz. İthal tohum yerine kendi tohumlarımızı üretmeyi ve çoğaltmayı hedefliyoruz. Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hale getiren maksatlı kotaların kaldırılmasını savunuyoruz. Doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için organik tarımı ve tohumların özgür dolaşımını destekliyoruz” diyerek Millî Görüş’ün yaptığı projelerde geleceğe dönük adımlar attığını belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı