Konya’da yürüyen Furkan Vakfı üyeleri cezaevine atıldı

Adana’da iş insanının kaçırılması olayına karıştığı öne sürülerek tutuklanan Alparslan Kuytul’un serbest kalması için Konya’da gösteri yapan 7 kişi tutuklandı. 

GÜNDEM 14.06.2022, 16:40 14.06.2022, 17:51
8
Konya’da yürüyen Furkan Vakfı üyeleri cezaevine atıldı

İHA'nın haberine göre, Konya’da 12 Haziran Pazar günü Kuytulcular olarak bilinen grup, Alparslan Kuytul’un tutuklamasını protesto etmek için boyunlarında Alparslan Kuytul atkılarıyla sloganlar atarak Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi üzerinde gösteri ve yürüyüş yapmak istedi.
Yapılan yürüyüş sırasında polislerle karşı karşıya gelen göstericiler, sloganlar atarak polis ekiplerine direndi. Polisin müdahalesi sonucu yaklaşık 50 kişinin katıldığı gösteride 22 kişi gözaltına alındı. 
Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konya'da #ÖzgürlükYürüyüşü gerçekleştirdikleri için tutuklanan 7 kardeşimize verilen skandal tutukluluk kararını protesto etmek için çeşitli yerlerde gerçekleştirdiğimiz #ÖzgürlükYürüyüşleri'miz...ÖzgürlükYürüyüşüne TUTUKLAMA pic.twitter.com/JXBM4Lm1vH
— Furkan Vakfı (@furkanvakfi) June 14, 2022

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Furkan Vakfı, “Kardeşlerimiz yalnızca yürüdükleri için tutuklandılar. Akıllara durgunluk veren bu karar bir kez daha Türkiye'nin diktatör, kanun tanımayan bir devlet olduğunu göstermiştir. Tutuklanan Konyalı kardeşlerimiz bizim gururumuzdur. Onları yalnız bırakmayacağız. Bizler Furkan Hareketi mensupları olarak her ne olursa olsun haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Konya'da #ÖzgürlükYürüyüşü gerçekleştirdikleri için tutuklanan 7 kardeşimize verilen skandal tutukluluk kararını protesto etmek için çeşitli yerlerde gerçekleştirdiğimiz #ÖzgürlükYürüyüşleri'miz...ÖzgürlükYürüyüşüne TUTUKLAMA pic.twitter.com/JXBM4Lm1vH pushfn('ads'); — Furkan Vakfı (@furkanvakfi) June 14, 2022

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı