Korona geçirenler aşı olmalı mı? Hangi aşıyı olmalı?

Korona geçirenler sırası gelse dahi belli bir süre aşı olamıyor. Çünkü antikor üretiyor. Peki koronavirüs geçirenler 6 ay geçtikten sonra hangi aşıyı yaptırmalı? Uzman isim yanıtladı...

GÜNDEM 04.04.2021, 18:05
17
Korona geçirenler aşı olmalı mı? Hangi aşıyı olmalı?
Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, antikorlarının altı aya kadar koruyuculuk yaptığına dair bilginin sabit olduğunu belirterek " Koronavirüs geçirenler 6 ayı doldurduktan sonra aşı olabilirler." dedi.
Peki Koronavirüs geçirenler, 6 ay sonra Sinovac aşısını mı, BioNTech aşısını mı olmalı?
Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bu soruyu "Hastalığı geçirenler altıncı ayı tamamladıktan sonra istedikleri aşıyı olabilirler. Şu anda Türkiye’de uygulamada olan Sinovac ve BioNTech için bir farklılık söz konusu değil, her iki aşıda vatandaşlarımızın tercihi dahilinde hastalığı geçiren kişiler tarafından kullanılabilir." diyerek yanıtladı.
İki tür aşının da yüzde 80'den fazla koruyuculuğu olduğunu aktaran İlhan "Türkiye’de açıklanan Sinovac‘ın sonuçlarına göre yüzde 83 düzeyinde koruyucu olduğunu bilmekteyiz, aynı şekilde BioNTech için de bu rakam yüzde 90’a yakın düzeyde. Yani her ikisinin de yüzde 80’den fazla koruyucu olması her iki aşının da güvenerek bize yapılabileceğini gösteriyor." dedi.
Aşıların kısa vadede yan etkileri de benzer. Bu nedenle aşı olanlar bir süre hastanelerde bekletiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı