Koronavirüs aşısı için randevu nasıl alınır? MHRS aşı randevusu alma

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşı takvimini duyurdu. Aşı için randevular Sağlık Bakanlığı’nın randevu alma sistemi MHRS üzerinden alınacak. Peki koronavirüs aşı randevu nasıl alınacak?

SAĞLIK 20.03.2021, 15:35
31
Koronavirüs aşısı için randevu nasıl alınır? MHRS aşı randevusu alma
Sağlık Bakanlığı   koronavirüs aşılarına ilişkin "MHRS Kullanıcı Bilgileri" başlıklı yazıyı ülke genelinde İl Sağlık müdürlüklerine gönderdi.
Türkiye'de toplu aşılamanın başlamasının ardından aşı randevuları MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.

Koronavirüs aşı programı takvimi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Buna göre sırası gelen grupta olan vatandaşlar aşı için başvuruda bulunabilecek.
Peki, nasıl aşı olunacak?

Hastaneden randevu oluşturmak için iki seçenek ile randevu alınacak. Bunlardan ilki ALO 182’yi aramak. Randevu almak için bir başka yöntem ise, MHRS üzerinden olacak. Vatandaşlar MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alabilecekler.
MHRS için üyeliği olmayanlar  “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı