Koronavirüste yeni bir belirti daha!

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce koronavirüs geçirdiğine işaret edebilir.

DÜNYA 06.05.2021, 03:20
12
Koronavirüste yeni bir belirti daha!
İngiliz Profesör Tim Spector, bir kişinin koronavirüs geçirdiğinde hastalığın tırnaklarda bir iz bıraktığını ve oluşan çizginin korona geçmişi olduğuna işaret etti. Spector, "Beau çizgileri" olarak da adlandırılan bu durumun vücudun enfeksiyondan kurtulduğunda ortaya çıktığını aktardı.2019'dan beri küresel ortak gündem olmaya devam eden koronavirüs pek çok bilimsel araştırmaya da konu oluyor. Neredeyse 2 yıldır binlerce bilim insanı virüsü mercek altına alarak aklımızdaki sorulara yanıt arıyor.

Bu isimlerden birisi olan Profesör Tim Spector, kişinin korona geçirip geçirmediğini anlamak için yeni bir belirti keşfetti. İngiliz Metro gazetesinde yer alan habere göre, bir kişi koronavirüs geçirdiğinde bu tırnaklarında bir iz bırakıyor. Spector'a göre, tırnaklarda oluşan çizgi kişinin korona geçmişi olduğuna işaret ediyor. 'Beau çizgileri' olarak da adlandırılan bu durum vücut enfeksiyondan kurtulduğunda ortaya çıkıyor.

'Beau çizgileri'nin kızamık veya kabakulak hastalıklarından sonra geliştiği daha önce saptanmıştı. Ancak bunun koronavirüs ile de ortaya çıktığına dair henüz bilim dünyasını tatmin edecek büyüklükte bir çalışma bulunmuyor. İngiliz basını Spector'ın araştırmanının bu durumu değiştirebileceğinin altını çiziyor.

Çizgilere egzama gibi cilt rahatsızlıklarının ve yetersiz beslenmenin de neden olabileceği belirtilirken, uzmanlar tırnak şeklindeki daha radikal değişikliklerin Tiroid hastalığı, diyabet veya demir eksikliği anemisi gibi ciddi hastalıkların habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı