Kremlin'den, Türkiye açıklaması: TürkAkım'ın kapasite gaz merkezi...

Türkiye’de gaz merkezi kurulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, TürkAkım doğal gaz boru hattının kapasite artırmak için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

GÜNDEM 25.10.2022, 16:20 25.10.2022, 17:08
3
Kremlin'den, Türkiye açıklaması: TürkAkım'ın kapasite gaz merkezi...

Rusya ile Türkiye'de gaz merkezi kurulması ve doğal gaz sevkiyatlarına yönelik görüşmelerin sürdüğü bir dönemde, Kremlin'den kritik açıklama geldi. 
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, TürkAkım doğal gaz boru hattında var olan kapasitenin artırılması için önemli bir potansiyelin bulunduğunu belirtti. 
Türkiye'de gaz merkezi kurulması ve doğal gaz sevkiyatlarına yönelik görüşmelerin sürdüğünü belirten Peskov, Türkiye'nin en önemli Rus gazı ithalatçılarından biri olduğunu vurguladı.

Peskov, Türkiye'nin, Batılı ülkelerden farklı bir duruş sergilediğini ve ara buluculuk yapma imkanlarına sahip olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, ülkemizle devam eden ticari ve ekonomik ilişkiler açısından ulusal çıkarlarını gözetiyor, Batı’nın yaptırım uygulamalarına katılmadılar. Bu hem Türk halkı hem de ikili ilişkilerimiz açısından fayda sağlıyor” diye konuştu.
Türkiye ile Rusya arasındaki gaz sevkiyatları üzerine görüşmelerin devam ettiğini belirten Peskov, “Çok formatlı iş birlikleri sürekli temas anlamına gelir, bu yüzden Türkiye ile görüşmeye devam ediyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Rus gazına olası indirim konusuna da değinen Peskov, doğal gaz ticaretinde küresel bir konjonktürün bulunduğunu ve herkesin makul sınırlar içerisinde bulunduğunu dile getirdi.
Peskov, Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kurulmasına yönelik detayların da netleştirildiğini anlatarak, “Detaylar üzerinde çalışılıyor. Burada gazın satışıyla ilgili çok önemli bir kısmın olduğunu biliyoruz. Bu detaylar netleştikçe projenin ana hatlarını göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin, Kazakistan'daki görüşmelerinde Türkiye'de gaz merkezi kurma kararı almıştı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı