Kremlin'den AB'ye rest: Schengen kısıtlamasına karşılık vereceğiz

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bazı AB ülkelerinin Rus vatandaşlarına Schengen vizesi teklifine itiraz ederek, "AB'nin, Schengen kısıtlamasına karşılık vereceğiz" dedi.

DÜNYA 30.08.2022, 23:00
Kremlin'den AB'ye rest: Schengen kısıtlamasına karşılık vereceğiz
Sputnik'te yer alan habere göre; Doğu Avrupa ve Baltık ülkeleri başta olmak üzere bazı AB ülkeleri, Rus vatandaşlarına Schengen vizesi verilmemesi gerektiğini savunuyor. 
Rusya'nın Ukrayna'daki işgali nedeniyle, Rus vatandaşlarına Schengen vizesi verilmemesi talebine Kremlin'den tepki geldi.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, AB'nin böyle bir adımında Rusya devletinin değil Rus vatandaşlarının cezalandırılacağını söyleyerek, "Her halükarda bu karara karşılık verilir ve bunu kendi çıkarlarımıza göre, Rus vatandaşlarının çıkarlarına göre yaparız" ifadelerini kullandı.

AB'nin, Rusya'ya karşı sayısız kararlar aldığını söyleyerek bu durumu 'öfke patlaması' olarak yorumlayan Peskov, "Ne yazık ki Brüksel ve bazı AB ülkeleri akıldan yoksun davranıyorlar. Ülkemize karşı bu yöndeki dürtüler enerji konusunda da geçerlidir. Bu gibi saçma kararlar, ABD şirketlerinin daha fazla para kazanması için alınıyor. Bu kararlar, deliliğin son sınırı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı