Kremlin'den dikkat çeken Putin ve Biden açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden’ı gezegendeki en deneyimli politikacıları olarak niteledi.

DÜNYA 26.12.2021, 19:50
6
Kremlin'den dikkat çeken Putin ve Biden açıklaması
Rossiya 1 televizyonunda konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Şunda anlaşalım, Başkan Biden ve Devlet Başkanı Putin, bu gezegendeki en deneyimli politikacılar” şeklinde açıklamada bulundu.
Sputnik'in haberine göre; Rusya ve ABD liderleri arasında çok iyi bir diyalog tesis edildiğini kaydeden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Yani görüştüklerinde kesinlikle yapıcı, iş ortamına çok uygun ve çok saygılı bir şekilde bakış açılarımızın taban tabana farklı olduğu noktaları birbirlerine aktarıyorlar. Dolayısıyla fikir ayrılıkları konuşmanın saygı çerçevesi dışında geçmesi anlamına gelmiyor” açıklamasını yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ayrıca, Biden’ın Putin ile ilgili daha önce söylediği olumsuz ifadeler hakkında özür dileyip dilemediği sorusunu yanıtlamadı.
Basın mensuplarının "İki lider arasında insani bir sempati oluştu mu?" şeklindeki soruya ise, “Bu sempati mi bilmiyorum ama dünyanın en büyük iki devletinin liderleri görüşürken birbirlerine karşı başka türlü konuşamaz” cevabını veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Biden’in tıpkı Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi gibi dünyanın en deneyimli politikacıları arasında olduğunu ifade etti.

NATO'nun doğuya ilerlemediği konusunda Batı'nın devam eden aldatmacası nedeniyle Rusya'nın güvenliğinin tehdit altında olduğunu vurgulayarak güvenlik garantisi almanın Rusya için artık bir ölüm kalım meselesi haline geldiğini dikkat çeken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Son yirmi yılda, belki daha da fazla bizi düzenli olarak aldattılar ve bu aldatmacanın sonucu olarak güvenliğimizin tehdit altında, NATO’nun hem siyasi, hem de askeri altyapısının sınırlarımıza doğru daha da genişlemesinin tehdidi altında olduğu bir duruma geldik. Ve bu bağlamda NATO, Ukrayna gibi ülkelere, Sovyetler Birliği topraklarında bulunan diğer ülkelere yayılıyor" şeklinde konuştu.
Sunucunun, “Moldova, Gürcistan” demesi üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Bu artık bizim için bir ölüm kalım meselesidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı