Kübra Par: İşi şova döküp ortadan toz oldular, sahtekarlıktır

Gazeteci yazar Kübra Par 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından düzenlenen Türkiye Tek Yürek kampanyasında taahhütte bulunup ödemeyenlerin isminin açıklanıp açıklanmayacağını sordu.

GÜNDEM 17.03.2023, 11:55
1
Kübra Par: İşi şova döküp ortadan toz oldular, sahtekarlıktır
Kübra Par: Bağışları yatırmayanların isimleri açıklanacak mı?
Gazeteci yazar Kübra Par bugünkü köşe yazısında, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından düzenlenen ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış kampanyasında taahhüt edilen miktarları vermeyenlere tepki gösterdi. 
Habertürk yazarı Kübra Par, “İşin tuhaf yanı devlet bankaları, Varlık Fonu ve çok tanınan milyarder şirketlerin belirttiği rakamın toplamı 94 milyar ediyor. Yani onlar arasından da ödemesini yapmamış olanlar var. Kıt kanaat geçinirken gelirinden kısıp bağış yapacağını söyleyen sade vatandaşların geciktirmesi normal ama büyük şirketlerin işi şova döküp sonra ortadan toz olması açık bir ahlaksızlık ve sahtekarlıktır.” dedi.
Kübra Par’ın yazısı şöyle:
“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon liranın sadece 74 milyar 118 milyon lirasının hesaplara yatırıldığını açıkladı.
Yani çıkıp televizyonda reklamını yaptığı halde söz verdiği miktarı yatırmayan yüzlerce isim var.
Dün Fuat Oktay’ın yakın çalışma ekibini arayarak “Ödeme yapmayanların isimleri açıklanacak mı?” diye sordum.
Yardım yapma vaadinin yalnızca bir sözden ibaret olduğunu, hukuki bir yaptırım uygulanamayacağını, herhangi bir zaman sınırının da bulunmadığını söylediler.
“Toplanan paralar nereye gitti?” eleştirileri karşısında bugüne kadar yatırılan miktarın tutarını açıklama ihtiyacı hissetmişler.
Önümüzdeki dönemde de zaman zaman açıklayarak henüz yatırmayan bağışçıları teşvik etmek istiyorlar anladığım kadarıyla.
İşin tuhaf yanı devlet bankaları, Varlık Fonu ve çok tanınan milyarder şirketlerin belirttiği rakamın toplamı 94 milyar ediyor.
Yani onlar arasından da ödemesini yapmamış olanlar var.
Kıt kanaat geçinirken gelirinden kısıp bağış yapacağını söyleyen sade vatandaşların geciktirmesi normal ama büyük şirketlerin işi şova döküp sonra ortadan toz olması açık bir ahlaksızlık ve sahtekarlıktır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı