Küçükçekmece'de 3 katlı özel üniversite binası çöktü! Yurt boşaltıldı

Küçükçekmece’de bir inşaatın istinat duvarının çökmesi ve bitişiğindeki özel üniversite binasının yıkılması üzerine, 71 öğrencinin olduğu bir yurt boşaltıldı.

ASAYİŞ 24.10.2022, 03:50
4
Küçükçekmece'de 3 katlı özel üniversite binası çöktü! Yurt boşaltıldı
İstanbul Küçükçekmece'de bir inşaatın istinat duvarının çökmesi nedeniyle tedbir amacıyla boşaltılan yan taraftaki 3 katlı özel üniversite binası da çöktü. Üniversitenin ana binasında ise büyük hasar meydana geldi.
Çökme nedeniyle çok sayıda itfaiye, AFAD ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler inşaat alanında incelemelerde bulundu. AFAD ekiplerinin hazır bekletildiği alanda, çevredeki binalar tedbir amacıyla tahliye edildi.
Belediye ekiplerinin incelemeleri sonucunda çevrede bulunan binalarda inceleme yapan ekipler, 6 bina, 128 daire ve bir öğrenci yurdunu tedbir amacıyla tahliye etti.
Çöken üniversite binasının karşısında oturduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Kaan Enes Yıldız, “Akşam saatlerinde evdeydik, bir anda bir ses geldi. Deprem oluyor sandık. Herkes balkona üşüştü. Dışarı baktık. Burada bir telaş vardı. Burada restoran var. İlk oradan insanlar çıkmış fark edip. İnşaat tarafından koşup alanı boşlatın, dediler. Bayağı bir sarsıldık, çok yakındık. İnşaat uzun süredir var. Biz bu inşaatın seslerini sürekli duyuyorduk. Yakın çevrede oturanlar tarafından çok uyarlar olmuş. Ama bir şey olmadı. Otobüsler geldi. Üç otel ayarlanmış, insanları oraya götürdüler. Bizim evimiz tahliye olmadı ama çatırtı sesleri geliyor. Hala sesler geliyor” diye konuştu.
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı