“Kudüs için slogandan öteye geçmemiz lazım”

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıldan itibaren Miraç Kandili’ne denk gelen haftayı, “Kudüs Haftası” olarak ilan etti.

GÜNDEM 10.03.2021, 05:00
9
“Kudüs için slogandan öteye geçmemiz lazım”
MİRASIMIZ Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Miraç Kandili vesilesiyle kutlanan “Kudüs Haftası” ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci olan her Müslüman’ın, slogandan öte Kudüs için elini taşın altına koyması gerek” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıldan itibaren Miraç Kandili’ne denk gelen haftayı, “Kudüs Haftası” olarak ilan etti. Birçok STK’nın Kudüs bilincini artırmak için çeşitli farkındalık çalışmaları yürüttüğü “Kudüs Haftası” ile ilgili MİRASIMIZ Derneği de bir dizi etkinliğe imza attı. Koronavirüs salgını nedeniyle “Kudüs Haftası” etkinliklerini online ortamda düzenleyen MİRASIMIZ Derneği, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için bireysel ve kurumsal olarak yapılması gerekenleri geniş kitlelerle paylaşıyor. MİRASIMIZ Derneği, 14 yıldır Kudüs bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak için çabalayıp Kudüs ve Mescid-i Aksa için önemli yardım faaliyetleri organize ediyor.

* Kudüs bilincinin oluşmasının önemine vurgu yapan Muhammed Demirci, “Bireysel ve kurumsal olarak her birimizin Kudüs ve Mescid-i Aksa için elimizi taşın altına koyma zamanı. Bu vesile ile dua edelim ki; Miraç Kandili, aziz milletimiz ile Kudüslü Müslümanlar arasındaki ünsiyetin artmasına vesile olsun. Miraç Gecesi’ni idrak ederken dualarımızda Kudüs ve Mescid-i Aksa da olsun” şeklinde konuştu.

Kudüs Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayan MİRASIMIZ Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Miraç Kandili’ni içine alan haftanın Kudüs Haftası olarak ilan edilmesinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkürlerini ilerek, “Kudüs Haftası etkinliklerinde kurulacak her cümle mühim. Bu hafta vesile kılınarak Kudüs için söylemin eyleme geçmesi gerek. Bugün Kudüs Haftası münasebetiyle topyekûn bir milletin Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı gündemlerine almış olması bizleri son derece mutlu etti” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı