Kudüs'te İsrail terörü! Mevlid Kandili kutlayan Müslümanlara saldırı

İsrail işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde Mevlid-i Nebi kutlamalarına katılan Filistinlilere saldırdı

DÜNYA 20.10.2021, 02:00
13
Kudüs'te İsrail terörü! Mevlid Kandili kutlayan Müslümanlara saldırı
Filistin Kızılayı İsrail polisinin Eski Şehir çevresinde Mevlid-i Nebi kutlamalarına katılan Filistinlilerle plastik mermi ve ses bombaları ile saldırdığını duyurdu.
Öğleden sonra başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden saldırılarda 17 Filistinli yaralandı,yaralıların 10'unun hastanelere kaldırıldığı, 7’sinin ise olay yerinde tedavi edildiği açıklandı.
İsrail polisi, öğleden sonra Şam Kapısı başta olmak üzere Eski Şehir bölgesinin tamamında Filistinli gençlere müdahale etmiş, toplumsal olaylara müdahale aracıyla (TOMA) tazyikli pis su sıkmıştı.
Ayrıca atlı polisler de Filistinli gençleri Eski Şehir çevresinde kovalamıştı.

Öte yandan insan hakları savunucusu avukat Nasır el-Avde, İsrail polisinin Şam Kapısı çevresinde çıkan olaylarda 15 Filistinli çocuğu gözaltına aldığını söyledi.
Avde, Selahaddin Caddesi'ndeki İsrail polis merkezinde yaşları 13 ile 15 arasında değişen15 çocuğun gözaltında tutulduğunu ve bunların büyük bir kısmının gözaltına alındıkları sırada darbedildiğini dile getirdi.
İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mevlit Kandili münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsamında yürüyüş yapan izcilere ve Filistinli gençlere müdahale etmiş, olaylar akşam saatlerine kadar sürmüştü.
Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde yaklaşık bir haftadır İsrail polisli ile Filistinli gençler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı