KUDÜS’ÜN YENİDEN FETHEDİLECEĞİ İNANCI İSTANBUL’DAN TÜM DÜNYAYA HAYKIRILDI

İstanbul ve Kudüs’ün Fethi büyük coşkuyla kutlandı. Fetih programı TV5, Kanal 42, Kudüs TV, AGD TV, Beyzade FM&TV ekranları başta olmak üzere birçok ulusal ve yerel televizyon kanalı ile radyolar vasıtasıyla evlere taşındı.

GÜNDEM 30.05.2021, 14:39
14
KUDÜS’ÜN YENİDEN FETHEDİLECEĞİ İNANCI İSTANBUL’DAN TÜM DÜNYAYA HAYKIRILDI

Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Milli Gençlik Vakfı (MGV), her yıl düzenlediği İstanbul’un Fethi Programı’nı bu yıl Kudüs’ün Fethi ile beraber online olarak gerçekleştirdi. Her yıl fetih coşkusunu stadyumlarda, salonlarda omuz omuza yaşayan on binlerce AGD’li genç, bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle fiziken bir arada olamasa da yürekleri ile bir arada olup bu coşkuyu kutladı.
Ekranlara taşınan fetih coşkusu, sadece Türkiye’nin dört bir yanında değil, tüm dünyadaki fetih sevdalılarının gönlünü bir araya getirdi. İstanbul’un Fethi ve Kudüs’ün Fethi coşkusu ekranlardan tüm dünyaya yayıldı. Birçok ulusal ve yerel televizyon kanalı ile radyolar vasıtasıyla Türkiye’nin 81 ilinden Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya, Avustralya’dan Amerika’ya, 7’den 70’e herkes, ekranlar vasıtasıyla fetih coşkusuna ortak oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan fetih şöleninde İstanbul’un Fethi’ni ve Kudüs’ün Fethi’ni anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı.

Programda Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan ve Hamas Yurt Dışı Sorumlusu Halid Meşal; fethin manası ve programın önemiyle ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi. Ezgiler, marşlar, mehteran gösterisi, fethi anlatan sinevizyon gösterimleri ve bir dizi etkinlikle fetih coşkusu tüm dünyada yaşandı.

ASİLTÜRK: “İstanbul’un fethi bizim tarihimizin en parlak sayfalarındandır”

Programda konuşmalarını gerçekleştiren Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk; fetihlerin milletimiz, İslam alemi ve insanlık açısından önemine vurgu yaptı.

Asiltürk şunları ifade etti:

‘’Bu kutlamaların milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Şu konuyu tekrardan ifade etmekte fayda var. Milli Görüş; milletimizin kendisidir, aslıdır, inancıdır ve kimliğidir.

İstanbul’un fethi bizim tarihimizin en parlak sayfalarındandır. Fetihlerin insanlık tarihine etkileri ölçüsünde değerlendirildiği zaman şunları görüyoruz. Birinci olarak Mekke’nin Fethi, insanlık tarihinin en önemli ve eşsiz bir olayıdır. İkincisi, Kudüs’ün Fethi’de insanlık tarihinin çok önemli bir olayıdır. Arkasından İstanbul’un Fethi geliyor ki; bu da aynı şekilde insanlık tarihinin çok mühim olaylarından biridir. Bu fetihler ruh kökümüzü, aslımızı, özümüzü tanımamıza vesile olmaktadır. Aynı zamanda yeni büyük fetihler yapabilmemiz için şahlanışımızın enerjisini, inancını, aşkını, şevkini, heyecanını kalbimize koymaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı