Kulis: Abdulkadir Selvi, Akşener’in masadaki planını bozanı açıkladı

Saray’a yakın olduğu bilinen yazar Abdulkadir Selvi, çarpıcı son kulis bilgileri köşesinden paylaştı. Selvi, Akşener’in masadaki planını bozan kişiyi açıkladı.

GÜNDEM 04.03.2023, 10:30
9
Kulis: Abdulkadir Selvi, Akşener’in masadaki planını bozanı açıkladı
Saray’a yakın gazeteci yazar Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktıkları için Millet İttifakı masasından ayrılmasına ilişkin kulislerden edindiği son bilgileri köşesinden aktardı.
İYİ Parti lideri Akşener’in konuşmasında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na görev çağrısında bulunmasının siyasette örneği olmayan bir durum olduğu görüşünü savunan Hürriyet yazarı Abdullah Selvi, bundan sonraki sürece dikkat çekti.
Kulislerden edindiği bilgileri sıralayan Abdulkadir Selvi şöyle devam etti:
“1- Kılıçdaroğlu, Akşener’in ortak bildiriye imza attıktan sonra masadan kalkmasını beklemiyordu.
2- Akşener’in eleştirilerde bulunduktan sonra pazartesi günü toplantıya katılması öngörülüyordu. O nedenle Kılıçdaroğlu, o gece Akşener’i aramadı. Ancak Akşener’in köprüleri atmasından sonra Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerine, “Aleyhte bir açıklama yapmayın” diye talimat verdi.
3- Kılıçdaroğlu’nun, “Anketle cumhurbaşkanı adayı belirlendiği nerede görülmüş? Asıl dayatma 5 parti birini önerirken anket yapalım demek, bizim belediye başkanlarımızı önermek değil mi?” diye tepki gösterdiği söyleniyor.
4- Akşener, 6’lı Masa’yla köprüleri attı. Beşli masa oldu. 3 Mart’tan itibaren muhalefet cephesinde yeni bir süreç başladı.
5- Peki İYİ Parti’nin kalktığı masaya HDP oturur mu? HDP masaya oturmayacak. Ancak HDP aday çıkarmayacak, Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Bu mesaj Kılıçdaroğlu’na iletildi.
6- Meral Akşener’in 6’lı Masa’nın toplantısından sonra perşembe gecesi iki başkanı arayarak, “Aday olarak sizi önerdim” dediği söyleniyor.
7- Akşener’in çağrısı üzerine İmamoğlu ve Yavaş’ın bir süre CHP’li yetkililerin telefonlarına çıkmaması partide rahatsızlığa yol açtı.
8- Akşener, Kılıçdaroğlu’ndan başbakanlık yetkileriyle donatılmış tek cumhurbaşkanı yardımcılığı bekliyordu. Ancak İYİ Parti kaynakları Ahmet Davutoğlu’nun son hafta yaptığı temaslarla bu planı bozduğunu düşünüyorlar. Akşener’in buna tepki olarak krizi tırmandırdığı söyleniyor.
9- İYİ Parti’de şimdi cumhurbaşkanı adaylığı kulisi başladı. Gözler Akşener’de. Ancak ikinci kez başarısızlığa uğramamak için dikkatli hareket ettiği söyleniyor.
10- Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda geri adım atamayacak. Pazartesi günü 5 parti tarafından aday gösterilecek. HDP de Kılıçdaroğlu’na destek verecek.
11- Kılıçdaroğlu akşam saatlerindeki mesajında geri adım atmayacağı mesajını verdi. Akşener’in sert açıklamasını, “siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı