Kulis: AKP formül arayışında! Bahçeli'den Erdoğan'a Mahir Ünal baskısı

MHP lideri Bahçeli, dün AKP'li Mahir Ünal'ı sert eleştirmişti. Bahçeli'nin eleştirisi sonrası MHP'den AKP'ye baskı yapıldığı öğrenildi. AKP'nin ne formül arayışı kulisleri hareketlendirdi.

GÜNDEM 26.10.2022, 14:30
9
Kulis: AKP formül arayışında! Bahçeli'den Erdoğan'a Mahir Ünal baskısı
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, Kahramanmaraş'ta yaptığı Harf Devrimine ilişkin sözleri gündemden düşmüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün grup toplantısında adını anmadan, "Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir" ifadeleriyle Ünal'ı sert eleştirmişti.
Bahçeli’nin Ünal ile ilgili sert sözleri sonrasında AK Parti kulislerinde yaşananlar ortaya çıktı. Kulislerde dolaşan iddialara göre MHP'den AKP'ye, Ünal'ın görevden alınması için baskı yapılıyor.
AK Parti içinde de Ünal'la ilgili rahatsızlıkların bulunduğunu söyleyen kaynaklar, partililerin bu son açıklamanın yersiz olduğunu düşündükleri ve Ünal'a tepkilerini dile getirdiklerini aktardı.
Yaşanan tartışmalarda MHP'nin itici güç olduğunu vurgulayan kaynaklar, AKP'nin bu konuda ne yapacağına ilişkin de bilgi verdi.
2023 bütçe görüşme maratonu sürecinde Ünal'ın görevden alınma ihtimalinin zayıf olduğunu belirten kaynaklar, AK Parti yönetiminin, Ünal'la ya konuşma yasağı ya da görev değişikliği getirilmesinin tartışıldığını aktardı.
Gazete Durum'dan Ahmet Sesli'nin haberine göre kaynaklar, “Şu an MHP'den gelen tepkileri yumuşatmak için Ünal'a konuşma ambargosu uygulanabilir. Bütçe görüşmeleri sürecinde bir değişiklik uzak görünüyor. Ancak MHP kanadı ambargoyu yetersiz bulursa, grup başkanvekilliğinde değişikliğe gidilebilir” görüşünü dile getirdi.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı