Kulis: AKP'nin akaryakıt planı sızdı: Fiyatı sabit tutabilirsek...

2023 seçimleri öncesi kulisler hareketlendi. Anketlerde oy oranı giderek düşen AK Parti umudunu akaryakıt fiyatına bağladı. AKP'li yetkili, "21-22 TL'ye sabitlersek, normalleşir fırsata döner" dedi.

GÜNDEM 17.08.2022, 16:25
3
Kulis: AKP'nin akaryakıt planı sızdı: Fiyatı sabit tutabilirsek...
Motorine, pazartesiyi salıya bağlayan gece 1 TL 26 kuruş, salıyı çarşambaya bağlayan gece de 79 kuruş zam hesaplanıyordu. Ankara'dan yapılan müdahaleyle yapılan zam geri çekilmişti. Kulislerde AK Parti'nin akaryakıt fiyatlarına ilişkin planı konuşulmaya başladı.
Anket sonuçlarında oy oranı giderek düşen ve ekonomik sıkıntılardan dolayı partiden uzaklaşan seçmeni geri kazanmaya çalışan AK Parti'nin seçime kadar akaryakıt fiyatlarını sabit tutmaya çalışacağı ortaya çıktı.
Kulislerden yansıyan bilgilere göre üst düzey bir AKP'li yetkili, "Ekmeği 4 TL'ye, akaryakıt fiyatını 21-22 TL'ye sabitlersek, normalleşir, seçimler için fırsata döner" dedi.
Gazete durumda yer alan habere göre, AKP'li yetkili şunları söyledi: 
"Artık şu net, seçim 2023’te olacak. Cumhurbaşkanı'mız sadece "günü söylemedi" diyerek, erken-baskın seçim tartışmalarına nokta koyuyor. Seçim tarihi için, haziran ayında üniversite sınavlarının yapılacak olması da dikkate alınarak 14 Mayıs tarihi öne çıkıyor. Parti içinde mayısın son pazar günü veya haziran ayının ilk pazar günü için de seçim tarihi önerenler var.
Emtia üretimleri de normal seyrine ulaştı ve artık fiyatları sabitledi. Yani demirin kilosu 13-14 TL arasında gidip geliyor ama 16 TL'yi görmüyor. Çimento, enerji fiyatları belli noktada gidiyor. Fiyatları sabitleyebilirsek, örneğin ekmeği 4 TL'ye, akaryakıtı 21-22 TL'ye sabitlersek bizde normalleşir bu iş. Bunu seçimler için fırsata döndürebiliriz.
Bizim coğrafyamızda ortaya çıkan savaşlar, Amerika’yı, İngiltere’yi Avrupa Birliği’ni rahatsız ediyor ve bu bölgeyi yeniden dizayn etmeye çalışıyorlar. Arap Baharı’nın da zaten Orta Doğu’yu yeniden şekillendirme politikası olduğu bugün net şekilde görünüyor. Bu çerçeveden baktığımızda, Türkiye onların önünde engel oluşturmaya başladı. O engel de Erdoğan. "Erdoğan, bir yandan yedi siyasi partiye karşı durmaya çalışıyor, öte yandan yedi düvele karşı durmaya çalışıyor" diyoruz. Vatandaşa bunu anlatınca karşılık buluyor. Ekonomik krizin nasıl çözüleceğini anlatınca dinliyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı