KULİS: Dünkü 6’lı masa öncesi gündeme geldi! Son anda vazgeçildi

Dünkü 6’lı masa toplantısı haftalar öncesinde belirlenmişti. Taksim'de yaşanan patlama sonrası zirveyle ilgili kulis bilgisini gazeteci yazar Muharrem Sarıkaya'ya köşesinden paylaştı.

GÜNDEM 15.11.2022, 13:40
KULİS: Dünkü 6’lı masa öncesi gündeme geldi! Son anda vazgeçildi
Ankara gazetecisi Muharrem Sarıkaya dün DEVA Partisi ev sahipliğinde yapılan 6’lı masanın toplantısına dair bir kulis bilgisini paylaştı.
İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını 81 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı sonrası önceden belirlenen 6’lı masanın toplanma tarihinin önümüzdeki haftaya ertelenmesinin gündeme geldiği ortaya çıktı. Ara formüller zirvenin ertelenmesine gerek kalmadı.
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşe yazısında, “İSTİKLAL Caddesi’ndeki patlama 6’lı masa liderler zirvesini de etkiliyor… Zirvenin başka bir tarihe ötelenmesi fikrinden bir ara formül ile son anda vazgeçiliyor. Aktarıldığına göre patlama meydana geldikten sonra ev sahipliğini üstlenen DEVA Partisi’nden, masanın diğer bileşenleri aranarak, “Ne dersiniz, acaba gelecek haftaya ertelesek mi?” sorusu yöneltiliyor. Bu soruya bazı liderler “Bizim için fark etmez” yanıtı verirken, bazıları da yapılması yönünde görüş belirtiyor.” dedi.Altılı masadan “Teröre Geçit Vermeyeceğiz” ortak tepkisi: Lanetliyoruz
Muharrem Sarıkaya yazısının devamında şunları kaydetti;
“Sonunda toplantının ilk başında bir bildiriyle terör saldırısının kınanması yönünde bir ara formül üretiliyor ve zirvenin yapılmasına karar veriliyor. Nitekim öyle de oldu, ilk başında gece hazırlanan, günün ilk saatlerinde de liderlere sunulan bir bildiri metni kamuoyuna duyuruldu. Zirve bugüne kadar yapılan 7 toplantının içinde belki de en zor olanlar arasında yer aldı; oldukça da uzun sürdü...”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı