Kulis: Fakıbaba'nın ardından AKP'de aday sancısı gün yüzüne çıktı!

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP ve milletvekilliğinden "Hırsızı, malı götüreni var" sözleriyle istifa etmesinin ardından, AKP'de aday sancısı gün yüzüne çıktı. Kulislerde doğru aday tartışması başladı.

GÜNDEM 23.10.2022, 10:45
2
Kulis: Fakıbaba'nın ardından AKP'de aday sancısı gün yüzüne çıktı!
AKP'den ve milletvekilliğinden istifa eden  Ahmet Eşref Fakıbaba, bu kararının nedenlerini anlatırken, “Hırsızlık yapan var. Malı götüren var. Onun bunun malına el koyan var. Adam öldüren var” demişti.
Fakıbaba’nın sözleri seçim bölgesine dair sorunlar olarak nitelendirilirse de parti içinde diğer birçok kentte de benzer problemler yaşandığı biliniyor.
Gazete Duvar'ın AKP kulislerinden aktardığına göre  , ortaya çıkan sorunlarda yeni sistemde etkisi azalan milletvekillerinin seçim bölgelerinde uyguladıkları 'yoğun pres' çok etkili.
Partide etkin bir isim bu durumu, “Özellikle Anadolu’daki illerde milletvekili arkadaşlarımız her şeye hakim olmak istiyor. Sadece kendisi değil, ailesi de müdahalelerde bulunuyor. Milletvekilleri arasında da bu nedenle çekişmeler yaşanıyor. Vatandaşın verdiği yetki dışında yetki kullanmaya çalışıyorlar. Bu da tepki yaratıyor. Önümüzdeki seçimlerde bu açıdan doğru aday tespiti çok önemli. Bunun için özel çalışma yapılmalı. Sadece Meclis performansı yetmez, bulunduğu illerde gücün yanı sıra sevgi-saygı duyulan isimlerle yol alınmalı” diyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı