Kulis: İşte Akşener'in masadan kalkma nedeni! Tek derdi tam yetkiymiş!

Partisiyle yaptığı toplantı sonrası masadan kalktıklarını duyuran Meral Akşener'in Altılı Masa ile kavgasının perde arkası ortaya çıktı. Derdi masada tam yetkili olmakmış.

GÜNDEM 04.03.2023, 02:15
24
Kulis: İşte Akşener'in masadan kalkma nedeni! Tek derdi tam yetkiymiş!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısının ardından 3 Mart'ta "Biz dayatmalara direnerek geldik, kirli pazarlıklara direnerek geldik" diyerek, "Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür" açıklamasıyla masadan kalktıklarını duyurdu.

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın aktardığı kulis bilgilerine göre, Akşener Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermeyi bazı şartlara bağladı. Akşener, Altılı Masa'nın en büyük vaadi olan Başkanlık Sistemi'nden kurtulup Parlamenter Sisteme geçilene kadar kendisi tek ve tam yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev almak istedi. Buna ek olarak, Meral Akşener’in Altılı Masa’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) hariç diğer partilere yalnızca birer bakanlık verilmesi, geri kalan bakanlıkların ise İYİ Parti ve CHP arasında paylaştırılması konusunda baskı yaptığı iddia edildi.
Seçimlerde diğer partilerin CHP’nin listesinden seçime girmesini dayatan Meral Akşener, kendilerine liste konusunda dokunulmamasını şart koştu. Altılı Masa toplantıları boyunca bu taleplerinde ısrarcı olan Meral Akşener’in bu süre zarfında komisyonlara katılmadığı, taleplerinin ise Altılı Masa’da oturan diğer partiler tarafından kabul görmediği bilgisine ulaşıldı.
Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmek ve desteklemek için Parlamenter Sisteme geçilene kadar kendisinin tek ve tam yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendirilmesini şart koştu. Akşener reddedildi.

6’lı Masa'nın 2 Mart'ta Saadet Partisi Genel Merkezi'nde 5.5 saat süren so toplantısının ardından yapılan açıklamada "28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz" denilmişti.
Altı partinin Genel Başkanları'nın imzasıyla da ortak bildiri yayınlanmış, 6 Mart Pazartesi günü yine Saadet Partisi Genel Merkezi'nde toplanılarak nihai açıklama yapılacağı bildirilmişti. Akşener, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının ele alındığı Altılı Masa toplantısının ardından, partisinin milletvekilleri ve başkanlık divan üyeleriyle bugün görüştü. Toplantı sonrası “En sonda söyleyeceklerimizi başta söyleyeyim; İYİ Parti bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır” diyen Akşener attığı imza kurumadan masadan kalktıklarını duyurdu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapan Meral Akşener'e Cumhur İttifakı'ndaki isimler yeni ittifak davetleri yapılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı