Kulis verdi: Bu gerçek, Erdoğan - Bahçeli görüşmesinde de masaya kondu

Gazeteci Mustafa Balbay, iktidarın ekonomiyi düzeltme konsunda Cumhrubaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin umudunu yitirdiğini ileri sürdü.

GÜNDEM 20.10.2022, 09:35
1
Kulis verdi: Bu gerçek, Erdoğan - Bahçeli görüşmesinde de masaya kondu
Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile MHP lideri  Devlet Bahçeli arasındaki görüşmede, Eylül 2021'den bu yana daha da görünür hale gelen ekonomik krizin de konuşulduğunu iddia etti.
" Ankara’daki hava şu: İktidar ekonomiyi düzeltme umudunu yitirdi. Bu gerçek Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde de masaya kondu" diyen Balbay, şöyle devam etti:
"Ekonomiyi düzeltmek için çırpınmak, önlemler aramak yerine, önümüzdeki yıl seçime kadar seçmenin gelirini artırmak, bunu öne çıkarmak, daha da artan giderini gündemin ikinci planına itmek hedefleniyor.
Asgari ücretin beş haneli rakamlara ulaşması bu anlamda mümkün. Varsın temel tüketim maddelerinin artışı asgari ücret zammını geçsin! Asıl olan 'Maaşını artırdık, gözüne dizine dursun. Daha ne istiyorsun? Biz gidersek bu da olmaz' demek!
Bu durumun enflasyonu azdıracağı aşikâr. İktidar, asgari ücretliye şunu demeye hazırlanıyor:
7 başlı 14 kollu enflasyon canavarıyla mücadele etmek olanaksız hale geldi. Onu senin üstüne salıyorum, merak etme mücadele etmen için iki değil üç kürek veriyorum, sende de yürek var, birlikte mücadele edin!
Tartışma asgari ücret üzerinden yürüyor ama burada bir başka acı gerçek var: Asgari ücret artık ortalama ücret haline geldi.  Gelir dağılımının dengeli olduğu ülkelerde asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 10-15 civarındadır. Türkiye’de ise yüzde 60’ı geçti. Mavi yakalı, beyaz yakalı, fiyakalı yok, asgari ücretli var!
Bu, toplumun yoksullukta eşitlenmesi anlamına geliyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı