Kulis:Erdoğan imza atmadı! Yeni anayasa teklifi AKP'yi karıştırdı

Ankara kulislerinde AKP’nin yeni anayasa teklifinin hazır olduğu ancak parti içinde bu teklife yönelik eleştirilerin arttığı konuşuluyor. İşte detaylar...

GÜNDEM 21.10.2022, 09:40
4
Kulis:Erdoğan imza atmadı! Yeni anayasa teklifi AKP'yi karıştırdı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “başörtüsü” yasa teklifi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP'li kurmaylarına harekete geçmesi çağrısında bulunmuştu. Söz konusu talimatının ardından hazırlıklar tamamlandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hazırlanan teklifi Erdoğan’a sundu. Ancak AKP içinde teklife yönelik tartışmalar sürüyor.
Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, AKP’nin hazırladığı teklif metni mevcut anayasanın 24. ve 41. maddelerinde değişiklik öngörüyor. Teklifte, “din ve vicdan hürriyetini” düzenleyen 24. maddeye ek olarak “Hiç kimse başı açık ya da kapalı olduğu için kamuda çalışma, eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamaz” ifadesinin geldiği ileri sürülüyor. Ancak “başı açık veya kapalı” ifadesinin doğrudan “başörtüsünü” işaret ettiği için bu ifadenin “anayasa yazım tekniğine aykırı olduğunun” altı çiziliyor. Ancak Erdoğan’ın “net ifade” ısrarı üzerine teklifin “doğrudan başörtüsünü” işaret eden ifadelerle yazıldığı dile getiriliyor.
AKP’li bazı kurmaylar, “kılık kıyafet serbestisi” ifadesinin de “çok geniş bir anlam” içerdiğinden, bu ifadenin anayasaya konulması halinde “gerek üniversitelerde gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında kıyafet düzenlemesiyle ilgili açık noktalar oluşabileceği” belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı