Kulislerde MHP - İyi parti iddiası! Akşener'e kapılar kapalı mı?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Milet İttifakı masasından kalmasının ardından “İyi Parti Cumhur İttifakı’na mı katılacak?” sorusu yanıt buluyor.

GÜNDEM 06.03.2023, 10:55
3
Kulislerde MHP - İyi parti iddiası! Akşener'e kapılar kapalı mı?
İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener’in Milet İttifakı masasından kalması “İyi Parti Cumhur İttifakı’na mı katılacak?” soruları gündeme geldi.
Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için adaylık çağrısında bulunduğu açıklamasının ardından kulislerde İyi Parti ve MHP'nin bir araya gelmesi iddiaları konuşuluyor.
İyi Parti'den iş birliği iddiaları kesin bir dille reddedilirken; MHP kurmayları, "kapıların Akşener ve İyi Parti’ye kapalı olduğunu" belirtti.
Cumhuriyet'in haberine göre MHP’li kurmaylar, şu değerlendirmeyi yapıyor: 
Ancak MHP’nin “partisinden ayrılarak İyi Parti’ye geçen sonrasında ise pişmanlık duyan ülkücüler için kapının açık olduğu” belirtiliyor. Kurmaylar, “Akşener’in ittifakta yer almasına gerek yok. Akşener’in son hamlesini gören samimi ülkücüler zaten partimize dönüyorlar” değerlendirmesini yapıyor. 
“Akşener bizi şaşırtmadı. Siyasete DYP’de başladı. İstifa ederek AKP’nin kuruluş aşamasında yer aldı. Kısa bir süre sonra ‘milli görüş çizgisini devam ettirdiğini’ öne sürerek istifa etti ve MHP’ye katıldı. MHP’nin genel başkanı olmak istedi. 7 Haziran 2015’teki seçimleri bahane ederek MHP’yi bölme girişiminde bulundu. ‘Tarlada kurultay’ yaptı. MHP içindeki ülkücü kardeşlerimiz arasına ‘nifak soktu’. Şimdi de aynı tavrı CHP ve 6’lı masada gösteriyor. Siyasi çizgisi bu kadar zikzaklarla dolu bir ismi MHP neden kabul etsin? Her şeyden önce Akşener, siyasi olarak tükenmiştir. Kendi seçmenini de yanıltmış ve güvenini kaybetmiştir. Biz, bir kere satan her zaman satar diyoruz. Bizim siyaseten kırıkları olan parti ve genel başkanı ile işimiz olmaz.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı