Kulisleri sallayan gelişme! Maliye Bakanı Lütfü Elvan istifa mı etti?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine geldiği ve istifa ettiği iddiaları Ankara kulislerinde yankılandı.

GÜNDEM 23.10.2021, 18:10
2
Kulisleri sallayan gelişme! Maliye Bakanı Lütfü Elvan istifa mı etti?
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın son dönemde ekonomide alınan kararlardan rahatsız olduğu ve kendisine haber verilmemesine tepkili olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a istifasını verdiği iddia edilen Lütfü Elvan gelişmesi Ankara kulislerini sarstı. Bakan Elvan'ın istifa talebinin kabulü hâlinde, dolar kurunun beklenenin çok üstünde bir kur artışının olabileceği kaygılarından dolayı istifanın şimdilik kabul edilmeyeceği de gelen bilgiler arasında.
Enpolitik'te yer alan habere göre,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankasına yapmış olduğu ziyaret sonrası Merkez Bankası yöneticilerinin bağımsızlıklarını korumalarını ve karar alırken etki altında kalmamaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Akabinde gerçekleşen kurul toplantısı sonrası ise tüm beklentiler ters düz olmuş ve faizler iki yüz puan düşürülmüştü. Bakan Elvan'ın konuyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmaması ise başta muhalefet partileri olmak üzere finans çevrelerinin de yoğun tepkisini çekmişti.
Lütfü Elvan'ın ekonomide alınan kararlardan haberdar olmamasından oldukça rahatsız olduğu zaten dile getiriliyordu. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Lütfü Elvan'ın istifa metninin masanın üstünde. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ise konuya sabah altı otuzda vakıf olduğu gelen iddialar arasında.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı