Kur vurdu araba fiyatlarına yüzde 13 zam geliyor!

CARDATA Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın araç fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede dikkat çeken öngörülerde bulundu.

EKONOMİ 14.10.2021, 22:05
10
Kur vurdu araba fiyatlarına yüzde 13 zam geliyor!
Türkiye’de araç satış fiyatları kurlardaki hızlı yükseliş ve uluslararası krizler nedeniyle artış gösteriyor. Sputnik’e açıklamalarda bulunan CARDATA Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, 2022’nin Ocak ayında, sıfır kilometre araç fiyatlarının bugünden yüzde 12 daha yüksek olmasını beklediğini ifade etti. 

Araç fiyatlarındaki yükselişin en büyük sebebinin döviz kurundaki yükseliş olduğunu söyleyen CARDATA Genel Müdürü Yalçın, şunları kaydetti:
"Ancak döviz kurunun yanı sıra çok büyük sorunlar da var. Çip krizinin yarattığı önemli bir tedarik sıkıntısı var. Buna son 3 aydır çok farklı tedarik sıkıntıları da eklendi. Bunlardan biri alüminyum ve magnezyum sıkıntısı. Otomobil üretiminde kullanılan bu elementlerin tedarikinde global çapta çok büyük sorunlar oluştu. Buna bir de limanlardaki sıkışıklık ve pandemiden dolayı özellikle Uzakdoğu’daki liman işletmelerinin kapanma eğilimindeki sıkıntıları baş göstermesi sebebiyle lojistik anlamında da çok önemli sorunlar oluştu. Bunlar sıfır kilometre araç üretimini ve lojistiğini etkileyen faktörler oldu. Çip krizi devam ederken özellikle ülkemizde döviz artışı da devam ediyor. Bunlara bağlı olarak da otomobil fiyatları yukarı doğru gidiyor. Türkiye’de özellikle son 3 ay otomobil satışlarının en yoğun olduğu dönemdir. Ancak bu dönemde araç tedarik sıkıntısı olacağından yaklaşık 50-60 bine oturan aylık sıfır kilometre araç satışı daha düşecek."
Önümüzdeki sene araç fiyatlarının aratacağını söyleyen Yalçın, “Bizim yapmış olduğumuz pazar ve bütçe analizlerinde bu sebeplerden dolayı Ocak 2022’ye şu anki fiyatlardan sıfır kilometre araçlarda yüzde 12 daha fazla bedelle girileceği öngörülüyor” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı