Kur'an yakmıştı! Arkasında başka biri çıktı, Paludan para almış

İsveç’te, kendini bilmez hadsiz politikacı Rasmus Paludan Kuran-ı Kerim yakma küstahlığı gerçekleştirmişti. Ortaya atılan yeni iddialara göre Paludan Chang Frick adında bir gazeteciden para almış.

DÜNYA 25.01.2023, 19:45
2
Kur'an yakmıştı! Arkasında başka biri çıktı, Paludan para almış
Danirmarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın  İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış ve Müslüman ülkelerden tepkiler çığı gibi büyümüştü.
Provokasyonun ardından konuşan Paludan, amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu, ancak "İşlerin isteği gibi gitmediğini" söylemişti. Yine İsveç basınına konuşan provokatör Paludan ortaya ilginç bir iddia attı.
Kur'an-ı Kerim yakma fikrinin kendisine ait olmadığını öne süren Paludan, İsveçli bir gazetecinin adını verdi.
Expressen gazetesine konuşan Chang Frick, Rasmus Paludan'la görüştüğünü doğruladı ancak Kur'an yakma fikri vermediğini öne sürdü. Frick, amacının İsveç'te Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı bir eylem olduğunu söyledi. Frick, "Desteğimin Müslümanları kışkırtmak için değil, Türkiye'ye karşı bir protesto eylemi olduğu konusunda çok nettim." diye konuştu.
İkilinin ortaya çıkan yazışmalarına göre Rasmus Paludan'ın eylemindeki masrafları Chang Frick ödedi. Daha sonra Paludan, gazeteciye Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacı olduğunu söyledi. Provokasyonun arkasındaki isim olan Frick ise Kur'an bulamayacağını ama isterse Paludan'a Türkiye Bayrağı temin edebileceği yanıtını verdi.
Frick mesajında, "Eğer onu (Türkiye Bayrağı) yakarsan Kur'an'dan daha fazla sinirleneceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Frick, Türkiye karşıtı eylem için önce Sol görüşlü aktivistlerle iletişime geçtiğini ancak kimsenin bunu kabul etmediğini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı