Son Dakika

Kurban çalışmaları için İHH ekipleri yola çıktı

“Kurbanla Hatırla” sloganıyla kurban çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, bayram sevincini paylaşmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla yola çıktı.

GÜNDEM 15.07.2021, 04:35
6
Kurban çalışmaları için İHH ekipleri yola çıktı
Türkiye ve ihtiyaç sahibi 65 ülkeye yardım ulaştırmayı hedefleyen İHH, 129 kişilik ekip üyeleri ile hazırlıklarını tamamladı. Kurban çalışmalarında sadece et dağıtmakla kalmayıp yetim çocuklar da bayramlık kıyafet ve çeşitli hediyeler ile mutlu edilecek.
1993 yılında bir grup hayırseverin çalışmalarıyla ilk defa Türkiye’de vekaletle kurban projesini gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, 29 yıldır gerçekleştirdiği çalışmalarla her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. Bu yıl da ‘Kurbanla Hatırla’ sloganıyla yola çıkan İHH, Türkiye ve ihtiyaç sahibi 65 ülkede Kurban organizasyonu gerçekleştirecek. 129 kişilik ekip ile hazırlıklarını tamamlayan İHH, bin 200 TL olarak belirlenen Kurban çalışmalarında yetim çocuklar da unutulmayacak, bayramlık kıyafet ve çeşitli hediyelerle mutlu edilecek.
Hazırlıklarını tamamlayan İHH ekipleri, vakfın genel merkezinden dünyanın dört bir yanına dağılmak üzere yola çıktı. Ekipleri uğurlama programında Kurban organizasyonuna dair açıklamalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Kurban çalışmasıyla birlikte sadece et götürmeyi hedeflemediklerini, mağdur ve muhtaçların tüm ihtiyaçlarına yönelik yeni çalışmaların temellerini attıklarını ifade etti. Aynacı, “Yıllardır, Kurban vesilesiyle kardeşlik duygularının hatırlanmasına vesile olduk, yine bu çalışmalar için ekiplerimiz yola çıkıyor. İçerisinde personellerimiz, gönüllülerimiz, gazeteciler ve bağışçılarımızın bulunduğu toplamda 129 kişilik ekibimiz 65 ülkeye gidecekler. Tüm hazırlıklarımız tamam” ifadeleri kullandı.
Aynacı, “Ekiplerimiz Afrika’nın doğusundan batısına, Asya’nın güneyinden kuzeyine, Orta Asya’daki steplerden Balkanlardaki şehirlere kadar birçok bölgede çalışmaları yürütecekler. Bu sayede hem o bölgelerdeki ihtiyaçlara binaen su kuyuları, katarakt ameliyatları, okullar, sağlık ocakları ve diğer farklı projeleri de hayata geçirmiş olacağız. Ve yine bununla beraber ekiplerimiz Yemen’de, Arakan mülteci kamplarında, farklı coğrafyalarda, kriz bölgelerinde, savaş alanlarında yaşayan kardeşlerimize de ulaşarak onların yanında olduğumuzu, onlarla beraber olduğumuzu ve onları hatırladığımızı bir daha onlara göstermiş olacağız” dedi.
İHH Kafkasya Masası’ndan Muhammed Hamza Nedimoğlu, Azerbaycan’da kendilerinin yolunu gözleyen mağdurlara ulaşmak üzere hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti. Nedimoğlu, “Sadece bayramda değil yılın diğer aylarında da mağdur ve mazlumlara ulaşmanın yollarını arıyoruz. Kurbanın yanı sıra yetimler için de hem bayramlık kıyafet dağıtımı hem de sosyal etkinlikler yapacağız. Yardımda bulunan ve bulunacak hayırsever vatandaşlarımıza şimdiden teşekkürler” ifadelerini kullandı. Hayırseverler, bağışlarını, İHH merkezlerine giderek elden, internet üzerinden online olarak ya da vakfın 0212 631 2121 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alarak yapabilecek.
ALİ GÜNDOĞDU - Milli Gazete

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı